Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Félkészülés: Brazília legyőzte USA megfiatalított válogatottját – videóval

USA nemzeti csapata a félkészülés jegyében fogadta Brazíliát. Utóbbi végül a papírformát hozva győzött, de emelt fővel hagyhatták el így is a megfiatalított amerikai válogatott tagjai a pályát. A brazilok számára győztes meccsen Neymar is betalált, míg a gólgyártást Firmino kezdte meg a meccs korai szakaszában.

Neymar még a szünet előtt betalálva állította be a végeredményt (forrás: espn.com)

USA nemzeti válogatottja a felkészülés jegyében az ötszörös világbajnok Brazíliát látta vendégül az NFL-ben szereplő New York Giants elképesztő arénájában, a MetLife Stadium gyepén, ahol közel 33 ezer drukker látogatott ki a meccsre. Az amerikaiak újból igencsak megfiatalított összetételben szerepeltek, a brazilok pedig a legnagyobb ászaikkal.

Brazília igencsak hamar, már a 11. percben előnybe került, amikor is Douglas Costa ívelését követően a Liverpoolban szereplő Firmino vette be USA kapuját (0-1)! A 34. minutumban akár egalizálhattak is volna a jenkik, ám McKennie lövésébe beleléptek. Ám nemhogy az egyenlítés nem jött össze, Brazília még a szünet előtt megduplázta előnyét! A dél-amerikiak a félidő végén tizenegyeshez jutottak, melyet Neymar értékesített a 43. percben (0-2)!

Douglas Costa (balra) az első gólnál az asszisztot jegyezte (forrás: espn.com)

A fordulást követően kevéssel újból villant volna a PSG ásza, ám Neymar 51. percben leadott lövését Steffen nagyszerű védése követte, így a bravúr miatt nem módosult az eredmény! A hazaiak a 65. minutumban szépíthetettek volna, ám McKennie ekkor sem járt sikerrel, szöglet utáni lövése mellé ment. A mérkőzésen összességében a papírformának megfelelően a brazilok irányítottak, akik nagy mezőnyfölényben játszottak, és végül 2-0-ra meg is nyerték a találkozót. Vereségük ellenére az amerikaiak emelt fővel távozhattak a pályáról, ráadásul nekik is voltak lehetőségeik, azonban a brazilok helyzetkihasználása kicsivel jobb volt.

USA számára magyar idő szerint szerdára virradóra nagy rangadó vár szintén felkészülési meccsen Mexikó ellen, míg a brazilok a szintén azon a hajnalon El Salvador otthonába látogatnak majd.

Felkészülési mérkőzés
USA – Brazília • 0-2 (0-2)
Helyszín: MetLife Stadium, East Rutherford – 32.489 néző. Vezette: Fernando Guerrero (mexikói)
Gólszerzők: – , ill. Firmino (11.), Neymar (43. – büntetőből)

USA: Steffen – Yedlin, Miazga, Brooks, Robinson – Trapp (Roldan, 83.) – Arriola (Acosta, 55.), Adams, McKennie (Delgado, 83.), Green (Weah, 55.) – Wood (Zardes, 70.). Szövetségi kapitány: David Sarachan

Brazília: Alisson – Fabinho, Marquinhos, Thiago Silva (Dede, 80.), Filipe Luis – Casemiro, Fred (Arthur, 60.), Coutinho (Paqueta, 71.) – Douglas Costa. (Willian, 61.), Firmino (Richarlison, 75.), Neymar (Everton, 80.). Szövetségi kapitány: Tite

https://youtu.be/6XFElPGOkBc