Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nemzetek Ligája: győzelemmel debütált a Wembley-ben Luis Enrique – videóval

A Nemzetek Ligája A divíziójának 4.csoportjában is megkezdődtek a küzdelmek. Szombat este a világbajnokságon csalódáskeltő Spanyolország és az idei vb negyedik helyezettje Anglia csapott össze a Wembley-ben.

Kép forrása: uefa.com

A spanyol válogatott kispadján az angolok ellen debütált Luis Enrique, aki rögtön a rivális otthonában vendégszerepelt válogatottjával. A mérkőzés első  tíz perce nagy iramú és kiegyenlített játékot hozott. A 11.percben a hosszú idő után ismét válogatott Luke Shaw ki bekerült Southgate kezdőjébe rögtön egy remek gólpasszal hálálta meg a szövetségi kapitány bizalmát, miután kihagyhatatlan helyzetbe hozta klubtársát Marcus Rashfordot aki a megszerezte a háromoroszlánosoknak a vezetést. A hazaiak azonban nem sokáig élvezhették egygólos előnyüket miután szinte azonnal válaszoltak a spanyolok, Rodrigo bal oldali beadását Saúl Nigúez lőtte Pickford bal alsójába. Az Atlético Madrid játékosa első válogatott gólját szerezte a spanyol válogatott színeiben. A mérkőzés 25.percében Harry Kane próbálkozását hatástalanította De Gea. A folytatásban a spanyolok egyre többet birtokolták a labdát és pontrúgások után több veszélyt is jelentettek Pickford kapujára. A 32.percben a vendégek erőfeszítései meghozták az eredményt, miután egy pontrúgást követően Thiago Alcantara centerét Rodrigo helyezte az angol kapuba, megfordítva a spanyoloknak a mérkőzés állását. Négy perccel később Marcus Rashford szerezhetett újabb gólt, azonban De Gea parádés védéssel tolta ki a léc alól az angol fejesét.

Kép forrása: uefa.com

A második játékrész rosszul indult az angol válogatottnak ugyanis Luke Shaw újabb súlyosnak tűnő sérülést szenvedett ami után hosszú percekig ápolták a Manchester United játékosát, végül pedig hordágyon kellett levinni a pályáról. A sérülés láthatóan megtörte az angolokat fejben is, ami után a vendégek több alkalommal is veszélyeztették Pickord kapuját. A második játékrészben sokkal visszafogotabb iram folyt a játéktéren, miután a hazaiak támadások nem igazán tudtak kibontakozni, a remekül szervezett spanyol védelemnek köszönhetően. A spanyol védelemben először debütált a válogatottban Marcos Alonso a Chelsea játékosa, akinek Luis Enrique rögtön bizalmat szavazott. Kilenc perccel a vége előtt Rashofrd került ismét nagy helyzetbe, a hazaiak támadójának lövését refelxmozdulattal hárította De Gea, megakadályozva az angol egyenlítést. A kipattanót Harry Kane durrantotta a kapu jobb oldala mellé. A hajrában mindkét kapu veszélyben forgott, előbb Maguire majd a másik oldalon Sergio Ramos került helyzetbe, de egyik bekk sem tudta gólra váltani lehetőségét. A hajrában az angolok minden követ megmozgattak az egyenlítés érdekében, egy szabálytalan gólon kívül azonban nem tudtak De Gea hálójába találni, pedig Harry Kane a 98.percben nagyon közeljárt hozzá.

Anglia – Spanyolország 1-2 (1-2)
Helyszín: Wembley Stadion, London Vezette: Makkelie (holland)
Gólszerzők: Rashford (11.) ill. Saúl (13.), Rodrigo (32.)
Sárga lapok: Henderson (19.), Shaw (42.), Stones (65.) ill. Carvajal (83.)
Kiállítás: – ill. –

Anglia: Picford – Gomez, Stones, Maguire – Shaw (Rose 53.), Lingard, Alli, Henderson (Dier 64.), Trippier – Rashford, Kane. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

Spanyolország: De Gea – Carvajal, Nacho, Ramos, Alonso (Inigo Martinez 88.) – Alcantara (Sergi Roberto 80.), Busquets, Saul – Rodrigo, Aspas (Asensio 68.), Isco. Szövetségi kapitány: Luis Enrique

https://www.youtube.com/watch?v=S3j3BN6vCuM

A csoport állása egy fordulót követően:

Folytatás kedden a Spanyolország-Horvátország mérkőzéssel…