Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: Tuchel nyitott könyvként adott interjút

Thomas Tuchelt sokan féltették a Paris Saint-Germain kispadjától, egyelőre azonban jele sincs annak, hogy a német szakember ne birkózna meg a sztárok sokaságát felvonultató kerettel. A Dortmund korábbi vezetőedzője  a Radio Monte Carlo vendége volt hétfőn, s igen sok mindenről beszélt nyíltan, így szóba került Buffon és Areola posztrivalizálása a gólvonalon, az átigazolási mérleg, Mbappé és a dicsőség, valamint a Liverpool elleni BL-párharc a csoportkörben. 

Az egyik legérdekesebb kérdés, hogy ki válik a Paris Saint-Germain első számú hálóőrévé? Noha, Gianluigi Buffon a francia fővárosba szerződött, fiatal riválisa Alphonse Areola  is jelezte, hogy kiváló hálóőr. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a Nemzetek Ligájában debütált a francia válogatottban is, a németek és a hollandok elleni meccset is végig védte. De vajon hogyan gondolkodik Tuchel?

“Én már választottam.  A döntésem nincs kőbe vésve, de elmondtam Alphonse-nak, hogy véleményem szerint ő van pole pozícióban a kapuért zajló versenyben. A klub utánpótlásából jön, az élete a PSG, és ezt be is akarja bizonyítani mindenkinek. Ezt tiszteletben kell tartani, és ebből a helyzetből a csapatnak is a lehető legtöbbet kell profitálnia. Ő is, Buffon is erős egyéniségek, mindketten tudják, hogy ügyelni kell a kapcsolatuk harmóniájára. Intelligensen és nagyvonalúan kell kezelnünk a helyzetet, és ha így lesz, biztos vagyok benne, hogy mindenki jól jár. Meggyőződésem az is, hogy Alphonse nem Gigivel hadakozva lesz még jobb kapus, hanem Giginek köszönhetően.” – válaszolta Thomas Tuchel a kapuskérdést érintően

Ami a PSG nyári átigazolási politikáját illeti, a végeredmény nem nyűgözte le Tuchelt – “Őszinte leszek önökkel, nem vagyok százszázalékosan elégedett. Nyílt titok, hogy minden követ megmozgattunk egy vérbeli hatosért, aki méltó utódja lehetne Thiago Mottának. A PSG hatosa nem lehet akárki, a tehetség mellett a személyiség is sokat számít, és sajnos a keresés nem vezetett eredményre. A végén kicsit ki is futottunk az időből. Viszont száz százalékig hiszek a mostani csapatomban, a keretet alkotó játékosokban, és bizakodva tekintünk előre.”

Kylian Mbappe a jelenleg számon tartott labdarúgók közül az egyik legnagyobb ígéret, és már világbajnok –  “Az ő esetében egyértelmű a feladat: terelgetni kell. Ügyelni kell arra, hogy ne szálljon a fejébe a dicsőség, hogy fejlessze a taktikai ismereteit, és fontos, hogy egy pillanatra se felejtse el, mekkora jelentőséggel bír a nap mint nap elvégzett edzésmunka.”

Jövő héten rajtol a Bajnokok Ligája csoportköre, melyben két korábbi BVB-tréner csapata a PSG és a Liverpool néz majd farkasszemet rögvest a nyitómérkőzésen – “Óriási kihívás, boldog vagyok, hogy egy ilyen csatában tehetem próbára a csapatomat. Minden tudásunkra szükség lesz, és rögtön le is mérhetjük, hogy ez a tudás valójában mennyit ér. Nagyon kevés lesz a szabad terület, nagyon gyorsan kell támadnunk, nagyon pontosan kell passzolnunk. A célszerűség előnyt élvez majd a szépséggel szemben.”