Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Nagy-góllal múlta felül az Újpest a Lokit

A forduló egyik rangadóját ma Újpesten rendezték, ahol a kétezres évek eddigi legsikeresebb magyar csapata vendégszerepelt. Ennek ellenére csak kétezer néző volt kíváncsi a meccsre, de azért bíztunk benne egy jó összecsapást láthatunk majd.

Ujpest FC Facebook

Az idei bajnokságot egyik csapat sem kezdte valami jól, hiszen a hazaiak hat bajnokin négy döntetlen mellett egy-egy győzelem és vereség után vonulhattak be az öltözőbe. A vendégek hét meccsen szintén négy remit játszottak, mellette kétszer a három pontot egyszer a nullát zsebelték be. (az Újpestnek elmaradt a MOL Vidi elleni összecsapása) A Lokinál nem került be a keretbe az átigazolási időszak utolsó napján Újpestről kölcsönbe megszerzett Pávkovics Bence. Zsótér Donát és Varga Kevin az elmúlt másfél hétben együtt dolgozott az U21-es válogatottnál. A kevésbé sikeres két meccsen, viszont ők ketten voltak azok, akiket esetleg külföldi klubok megfigyelői feljegyezhettek maguknak, hiszen nem játszottak rosszul.

Az első nagyobb lehetőség az újpestiek előtt adódott. Zsótér szögletét Bojovic nyolc méterről pörgette kapu fölé. Majd a túloldalon egy komikus védelmi hibát, egy komikus csatárteljesítmény überelt. Tőzsér beívelt egy szabadrúgást, Litauszki Szatmáriba fejelte a labdát, amely Takács elé került, ő pedig egy méterről kapu fölé bombázta. Majd Barna beadását Könyves durván négy méterről a léc fölé lőtte. Majd a 22.percben Nagy Dániel hatalmas gólt akasztott Nagy Sándor kapujába! Ez egy igazi “Nagy-gól volt”. Zsótér passza után 14 méterről lőtt a kapu bal felső sarkát kipókhálózta. A hátralévő 23 percen a csapatok inkább mezőnyben játszottak. Egy újpesti kapufát még feljegyezhettünk volna Bojovic, Litauszki összjátéka után, de les volt, így a szünetben 1-0-ra vezetett az Újpest.

A szünetben a támadó Könyves helyére Csősz Richárdot küldte be Herczeg András. Az 52.percben Bódi éles szögből lőtt, de Pajovic szépen védett. Majd Burekovic beadását Bojovic fejelte kapu fölé. Az 58.percben Calvente állt be Ferenczi János helyett. Majd gyorsan kettőt az Újpest is változtatott, előtt Zsótér helyett Beridze, majd Nagy Dániel helyére Balázs Benjámin jött. A Lokinál az utolsó változtatás pedig Bereczki Dániel érkezése jelentette Tőzsér Dániel helyére. A liláknál még beállt Diallo, aki hamar begyűjtött egy sárga lapot is, mert nem engedett elvégezni egy szabadrúgást. Majd Onovo buktatta saját magát, s végül leperegtek a percek, így a meccset 1-0-ra az Újpest nyerte.

Újpest – Debrecen 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Nagy D. (22.p) ill. –
Sárgalapok: Zsótér (36.p), Burekovic (62.p), Diallo (88.p) ill. Kinyik (36.p)

Újpest: Pajovic – Pauljevic, Bojovic, Litauszki, Burekovic – Sankovic, Onovo – Nwobodo, Zsótér (Beridze 66.p), Nagy D. (Balázs B- 73.p)- Novothny (Diallo 89.p) vezetőedző: Nebojsa Vignjevic
Debrecen: Nagy S. – Kusnyir, Kinyik, Szatmári, Barna – Varga K., Bódi, Tőzsér (Bereczki 76.p), Ferenczi J. (Calvente 58.p) – Könyves (Csősz szünetben), Takács T. vezetőedző: Herczeg András