Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: az ötödik játéknap érdekességei

A Premier League ötödik fordulója remek mérkőzéseket tartogatott remek gólokkal fűszerezve. A következőkben pedig egyedi rekordok és statiszikák egész áradata olvasható az aktuális forduló kapcsán.

Manuel Pellegrini lett a második edző aki saját születésnapját győzelemmel ünnepelte. Erre a legutóbbi szezonban volt példa akkor Arsene Wenger is győzelemmel ünnepelte születésnapját az Everton ellen.

Andriy Yarmolenko a negyedik ukrán játékos lett aki gólt szerzett a PL-ben. Korábban Rebrov, Sevcsenko és Voronin volt eredményes.

A Burnley története egyik legrosszabb idénykezdetét produkálja, öt mérkőzésen mindössze egy pontot szereztek, erre legutóbb az 1927/28-as szezonban volt példa.

Az idei kiírásban a Burnley már 10 kapott gólnál jár öt fordulót követően, tavaly 13 mérkőzésen kaptak ennyi gólt Sean Dyche tanítványai.

A Manchester United belga támadója Romelu Lukaku 20.gólját szerezte a vörös ördögök színeiben 39.mérkőzésén. A belga előtt korábban csak három manchesteri érte el hamarabb ezt a gólszámot:Ruud van Nistelrooy (26), Robin van Persie (32), Dwight Yorke (34).

110 éve nem történt az angol futball története során olyan, mint az idei szezonban ugyanis öt fordulót követően a Liverpool és a Chelsea is megnyerte egyaránt öt bajnokiját amire legutóbb a 1908/09-es szezonban volt példa.

A Chelsea történetében Eden Hazard lett a negyedik olyan játékos aki egynél több mesterhármast szerzett a PL-ben. A belga olyan klasszisokhoz csatlakozott, mint Didier Drogba, Frank Lampard és Jimmy Floyd Hasselbaink.

Eden Hazard 2012 augusztusában mutatkozott be a PL-ben. A Chelsea és a belga válogatott sztárja bemutatkozását követően 114 gólban vállalt főszerepet a londoni kékeknél 73 góllal és 41 előkészítéssel.

A Crystal Palace elefántcsontparti támadója Wilfried Zaha a Huddersfield elleni mérkőzésen újabb gólt szerzett, ezzel legutóbbi 10 mérkőzésén 8 alkalommal volt eredményes a PL-ben.

A Bournemouth mióta tagja az élvonalnak mindössze második alkalommal szerzett három gólt az első félidőben, akkor a Hull City hálóját vették be három alkalommal még 2016 októberében.

A Cardiff City játékosa Sol Bamba lett a PL történetének második legidősebb játékosa aki gólt szerzett tétmérkőzésen. Az újonc játékosa 33 évesen és 244 naposan talált a Chelsea hálójában. Az eddigi legidősebb gólszerző rekordját Zlatan Ibrahimovics tartja aki 34 évesen és 316 naposan talált a hálóba még 2016 augusztusában.

David Silva lett a Manchester City történetének ötödik játékosa a Premier Leauge érában aki elérte az 50 gólos álomhatárt. Silva olyan klasszisokhoz csatlakozott a Fulham utáni mérkőzésen, mint Sergio Agüero, Carlos Tévez, Edin Džeko és Yaya Touré.

A bajnoki címvédő Manchester City német tehetsége Leroy Sané legutóbbi 16 fellépésén az Etihadban 18 gólban vállalt aktív szerepet (6 gól és 12 assziszt). Legutóbb az újonc Fulham ellen volt eredményes.

Mesüt Özil az Arsenal korábbi német válogatott sztárja 200.fellépésén az ágyúsok színeiben góllal debütált. Özil az Arsenal színeiben eddig 37 gólt szerzett valmint 66 gólpasszt osztott ki.

Legutóbb az 1990/91-es valamint az 1978/79-es bajnoki idényben kezdte zsinórban öt győzelemmel az idényt a Liverpool.

A Liverpool és a Tottenham összecsapásain eddig összesen 152 találat született, ami rekord ugyanis egyik párharc során sem született több találat a PL-ben.

Amióta Jürgen Klopp irányítja a Liverpool együttesét brazil támadója Roberto Firmino 61 gólban vállalt aktív szerepet 38 góllal és 23 gólpasszal.

A Tottenham együttese a PL idei kiírásában már ötödik fejesgólját kapta.

Georginio Wijnaldum a Liverpool holland válogatott játékosa első idegenbeli gólját szerezte a PL-ben miután 55.lövése talált utat a hálóban. A vörösök holland sztárja a Spurs hálóját vette be a forduló rangadóján fejjel.

Képek: premierleague.com