Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Ronaldo-duplával győzött és egyedüliként veretlen a Juventus! – videóval

Eljött, amire sok futball-rajongó várt: Cristiano Ronaldo megszerezte első találatait új csapata színeiben. A Real Madridtól idén nyáron igazolt ötszörös Aranylabdás remeklésének köszönhetően a Juventus gond nélkül elintézte a Sassuolót a Serie A 4. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén, melyet a mezőny utolsó két veretlen csapata játszott egymással.

(Fotó: UEFA Twitter)

A torinóiak nyomasztó mezőnyfölényével vette kezdetét a találkozó, akik szinte minden egyes labdával az első Juventus-góljára ácsingózó Cristiano Ronaldót keresték, de néhány kósza átlövést leszámítva nem sokat tudtak felmutatni a játékrész első felében, ugyanakkor a Neroverdi is foglalkoztatta Szczesnyt egy-egy szöglet utáni fejes jóvoltából. A folytatásban sem forogtak túl sokat veszélyben a kapuk, a Juventus legnagyobb lehetősége akkor adódott, amikor a menteni igyekvő Lirola szerencsétlen megmozdulásánál Consigli bravúrral óvta meg kapuját az öngóltól. A szünet előtti utolsó percekben újra intenzívebben támadott a Juventus, de érdemi gólhelyzet nem adódott előttük.

A térfélcsere után néhány perccel pedig megtört a jég, amire a Juventus-szurkolók olyannyira vártak: Cristiano Ronaldo gólt szerzett, noha ebben hatalmas érdeme volt az ellenfélnek is, hiszen egy már veszélytelennek tűnő szöglet utáni helyzetben Ferrari a saját kapufájára bólintott, CR7 pedig a lecsorgót, senkitől sem zavartatva magát, egy méterről az üres kapuba juttatta. A vezetés megszerzését követően a Juventus egyre felszabadultabban kezdett el játszani, több lendületes támadást vezettek. Negyedórával később Ronaldo újabb gólt szerzett, második alkalommal egy gyors ellentámadás végén Can átadásából lőtte ki nagyszerűen a hosszú sarkot. Bő tíz perccel a vége előtt Duncan életerős lövésével veszélyeztetett a Sassuolo, de Szczesny biztosan állta a sarat. A hajrában CR7-nek több lehetősége adódott arra, hogy akár a mesterhármas is összejöjjön, az egyre jobban játékba lendülő portugál klasszisnak azonban ezúttal meg kell elégednie a duplával. A ráadás pillanataiban két cserejátékos összehozta a Sassuolo szépítését: Dell’Orca balról érkező beadását Khouma Babacar bólintotta a hálóba, majd a legvégén Douglas Costa a kiállítás sorsára jutott a Di Francesco elleni balhéja miatt, ugyanis a brazil szélső előbb lekönyökölte, majd leköpte az AS Roma edzőjének fiát, így várhatóan többmeccses eltiltással számolhat.


Juventus – Sassuolo 2-1 (0-0)

Helyszín: Allianz Stadium, Torinó Vezette: Daniele Chiffi
Gólszerzők: Ronaldo (50., 65.) ill. D. Costa (90+2.)
Sárga lapok: Cancelo (32.), Alex Sandro (60.) ill. Djuricic (23.), Berardi (26.), Bourabia (40.)
Kiállítás: D. Costa (90+4.) ill. –

Juventus: Szczesny – Cancelo, Benatia, Bonucci, Alex Sandro (Cuadrado 80.) – Khedira, Emre Can (Bentancur 71.), Matuidi – Dybala, Mandzukic (D. Costa 61.), Ronaldo Vezetőedző: Massimiliano Allegri.

Sassuolo: Consigli – Lirola, Marlon, Ferrari, Rogerio (Dell’Orco 72.) – Duncan, Locatelli (Babacar 83.), Bourabia – Berardi, K-P. Boateng, Djuricic (Di Francesco 60.). Vezetőedző: Roberto De Zerbi.

A további délutáni mérkőzésekről

Genoa-Bologna 1-0 (0-0)
G.: Piatek (69.) ill.
Kiállítva:ill. Pulgar (90+6.)

Udinese-Torino (1-0)
G.: De Paul (28.) ill. Meite (49.)

A Genoa a második hazai fellépését is megnyerte, és természetesen újra eredményes volt a góllövőlistát is vezető Barca-kiszemelt, míg az Udinese és a Torino küzdelmes döntetlent játszott egymással.

A 4. forduló hátralévő mérkőzései

Ma este:
Empoli – Lazio 18:00 (Digi Sport 2)
Cagliari – AC Milan 20:30 (Digi Sport 1)
Hétfő:
SPAL – Atalanta 20:30 (Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása