Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Saját kölcsönjátékosa okozta az Atalanta vesztét – videóval

Az újonnan átadott ferrarai stadionban rendezték az olasz bajnokság (Serie A) 4. fordulójának zárómérkőzését hétfő este a vendéglátó SPAL és az Atalanta csapatai között.

(Fotó: SPAL Twitter)

A szezont két győzelemmel indító, majd legutóbb a Torino ellen főhajtásra kényszerülő SPAL visszatért a győztes ösvényre, és két második félidei találattal felülmúlta az Atalantát. Ráadásul az igazi csattanó, hogy a Biancazzurri mindkét találatát éppen a bergamóiaktól kölcsönzött tehetséges támadó, Andrea Petagna szerezte, aki karrierje első bajnoki dupláját regisztrálta, és a Serie A-ban első góljait szerezte jelenlegi csapata színeiben.

A 23 éves csatár augusztusban a Coppa Italiában már eredményes tudott lenni, ezúttal a második félideő elején egy lecsorgó labdát bombázott be közvetlen közelről, nem sokkal később pedig egy szerencsésen felpattanó lövéssel tudott túljárni Gollini kapus eszén.

A SPAL 9 ponttal felzárkózott közvetlenül az éllovas Juventus mögé, ellenben az elmúlt két évben kiválóan muzsikáló Atalanta a Cagliari után újabb hozhatónak tűnő meccsen kapitulált.

SPAL – Atalanta 2-0 (0-0)
Gólszerző: Petagna (50., 56.) ill.


A magunk mögött hagyott fordulóban a Juventus behúzta a negyedik sikerét is, a Napoli egy rangadó megnyerésével javította ki a legutóbbi fiaskóját, miközben a többi nagyobb nevű klub közül az Inter hazai pályán kapott ki, az AC Milan és az AS Roma egyaránt csupán döntetlenre volt képes, míg a Lazio minimális győzelmet aratott. Mindkét genovai gárda győzött: a Sampdoria veszettül ragad az élmezőnyre, és a Genoa is mindkét hazai fellépését megnyerte a szezonban.

A Serie A 4. fordulójának eredményei

Inter – Parma 0-1
Napoli – Fiorentina 1-0
Frosinone – Sampdoria 0-5
AS Roma – Chievo 2-2
Genoa – Bologna 1-0
Juventus – Sassuolo 2-0
Udinese – Torino 1-1
Empoli – Lazio 0-1
Cagliari – AC Milan 1-1
SPAL – Atalanta 2-0

A Serie A szerda este 19 órától az első fordulóból a genovai viadukt-katasztrófa miatt elhalasztott Sampdoria-Fiorentina mérkőzés pótlásával folytatódik.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása