Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Wolves Eb-győztese majdnem a Spurs sztárja lett

Sajnos nem teljesen tudta kihozni magából azt a sikert, amelyre tehetsége predesztinálta Joao Moutinhot. A portugál középpályás a Portoval és a Monacoval remek sikereket ért el, ám a nemzetközi kiugrás inkább csak hazája nemzeti csapatával jött össze.

Joao Moutinho bő tíz éve az egyik legkeresettebb portugál tehetségnek számított, ám a Sporting neveltjeként inkább maradt otthon, és a Portoban halmozta a trófeákat. Majd 2013-ban jött az országváltás is, azonban nem valamelyik igazi topligába szerződött a portimaoi születésű játékmester. Moutinho kegyeiért végül ugyanis a Monaco tett a legtöbbet, így végül részese lett a „Hercegségbeliek” lassúcska, ám magabiztos felemelkedése, aminek a csúcsa a 2017-es bajnoki cím volt a Ligue 1-ben.

Moutinho korábban sokszor elmondta, hogy mindig is nagy vágya volt a Premier League-be való szerződés, ám ez valamiért egészen a mostani nyárig nem jött össze. Most azonban az egészen jól rajtoló újonchoz, a több portugál légióst is foglalkoztató Wovlerhampton Wanderers-hez igazolt. Ám a jó Joao saját elmondása szerint már évekkel ezelőtt megvethette volna a lábát az angol ligában:

„André Villas-Boas volt akkoriban az edzpm az FC Portoban. Amikor a Tottenhamhez igazolt, nagyon közel voltam ahhoz én is. Már meg is kötöttük a szerződést, de már a határidő lejárta után. Egy-két perc miatt buktam az egészet.”

– sopánkodott a 2012-es eset miatt Moutinho.