Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kaotikus hajrában győzött az Inter idegenben – videóval

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 5. fordulójában ma este az Inter lépett pályára, s a milánói együttes a genovai Sampdoria vendége volt. A Samp ebben az idényben még nem kapott ki hazai pályán, és ez úgy tűnt, most sem fog változni. Végül a hosszabbítás során vitte dűlőre a párharcot Spalletti alakulata! A nap korábbi meccsein a Fiorentina simán győzött, és igazából a Parma sikeréhez sem fért kétség.

Naingollan is betalált a meccsen, ám a több érvénytelen gólt hozó találkozón a belga gólját sem adták meg (forrás: zimbio.com)

Ma este az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 5. fordulójában a hétközben a BL-be visszatérő, és drámai hajrában parádés győzelmet arató milánói Inter volt a genovai Sampdoria vendége. Spalletti alakulata a hazai pályán a bajnokságban eddig veretlen (1 győzelem, 1 döntetlen) ellenfelét próbálta legyőzni.

A mérkőzésen mindössze 20 másodpercet kellett várni, és feljegyezhettük az első lövést, amikor is Quagliarella ollózva vette volna be az Inter kapuját, de Handanovicsé lett a labda a próbálkozást követően. A 10. percben is a hazaiak próbálták betalálni. Előbb Defrel lövését blokkolta Miranda, majd a lepattanót Praet lőtte volna rá, utóbba pedig Vecino lépett bele. A 13. minutumban is a Sampdoria szerezhetett volna előnyt, de Quagliarella középre tartó lövését könnyen gyűjtötte be Handanovic. A 17. percben az Inter is eljutott egy lövésig Naingollan által, de a labda épphogy eljutott a kapuig. A 33. percben is a milánói csapat előtt adódott lehetőség, ám Candreva beadása után Vecino fejelt fölé. Ezt követően 4 perccel is Vecino próbált gólt fejelni, de ekkor sem talált kaput. A 43. percben ugyan Naingollan révén előnybe került az Inter, de nem sokáig tartott a vendégek öröme, ugyanis a videóbíró nyomán érvénytelenítésre került a belga játékos találata. Így tehát szabályos gól híján, vagyis 0-0-s döntetlennel ért véget az első félidő.

A második félidő elején kis híján előnybe került az Inter, de Candreva lökete a kapufáról kifelé pattant az 50. percben! Ezt követően Candreva gólpasszt adott volna, de beívelését követően Icardi bevetődve leadott fejese mellé ment az 56. minutumban. A 61. percben Ramírez vette be a vendégek kapuját, azonban ezt a gólt sem adták meg, ugyanis a hazaiak játékosa mielőtt betalált szabálytalankodott Asamoah-val szemben. A 69. percben Naingollan passza után az igencsak aktív Candreva kapásból tűzött a kapura, viszont Audero kapus nagyot védett! Ezután kevéssel újból villant Candreva, de a 71. minutumban is védte a Sampdoria kapusa a milánóiak játékosának lövését. Igyekezett előnybe kerülni az Inter, és a 72. percben pedig már Icardi lehetett volna eredményes, ám az argentin fejese mellé ment Perisic beadását követően. A hajrában is nagyon nyomott az Inter, és a 86. percben egy szögletet követően a szlovák Skriniar találhatott volna be, de lövése fölé szállt. A következő minutumban Asamoah lőtt 18 méterről parádés gólt, ám ez a találat is érvénytelen volt, ugyanis D’Ambrosio passza már az alapvonalon túlról jött vissza. Futószalagon jöttek a véghajrában az izgalmas események! A 88. percben már túloldalon landolt a hálóban a labda, amikor is Defrel talált be, azonban lesről tette meg mindezt, így ez sem volt szabályos gól! Igaz, a Samp játékosa korán örült, és vette le a mezét, amiért sárga lapot kapott. Majd a ráadás 4. percében újabb gól született, de ez már szabályos volt! A mindent eldöntő találatot Brozovic szerezte, aki a védelmi hibát kihasználva döntötte el a meccset az Inter javára (0-1)! Az Inter tehát a hétközi, Tottenham ellen aratott 2-1-es sikerét követően ezúttal is a véghajrában zsebelte be a három pontot!

Serie A, 5. forduló
Sampdoria – Inter • 0-1 (0-0)
Helyszín: Communale Luigi, Genova. Vezette: Marco Guida
Gólszerzők: – , ill. Brozovic (90+4.)
Sárga lapok: Linetty (6.), Defrel (90+3.), Tonelli (90+5.), ill. Miranda (20.), Borja Valero (90+1.)
Kiállítás:

Sampdoria: Audero – Bereszynski, Tonelli, Andersen, Murru – Linetty (Jankto, 59.), Ekdal, Praet (Barreto, 59.) – Ramírez (Sala, 90+2.) – Defrel, Quagliarella.
Vezetőedző: Marco Giampaolo

Inter: Handanovic – D’Ambrosio, Skriniar, Miranda, Asamoah – Vecino, Brozovic – Candreva (Keita Baldé, 69.), Nainggolan (Borja Valero, 83.), Politano (Perisic, 60.), Icardi.
Vezetőedző: Luciano Spalletti


A nap folyamán korábban két mérkőzést már lebonyolítottak az esti találkozót megelőzően. Az első mai meccs a Parma – Cagliari összecsapás volt. A pármai csapat már a 20. percben megszerezte Inglese révén a vezetést, aki már 6 minutummal azelőtt is betalált, de akkor még lesről. A gólszerző a saját lövését követően jutatta kapuba a kipattanót az érvényes találatánál (1-0)! A második félidő elején jött az újabb találat, mellyel a Parma megduplázta előnyét! A 47. minutumban Gervinho lőtt zseniális gólt, akinek a lövése a kapufát is érintve ment be a kapuba (2-0)! A 82. percben újból betalálhatott volna a hazai együttes, ám Rigoni próbálkozását védte Cragno. Ennek ellenére magabiztos győzelmet aratott a Parma, amely 5 bajnoki meccsen 7 pontot gyűjtve a 7. helyen áll, míg a Cagliari két ponttal van lemaradva mai ellenfelétől.

Parma – Cagliari • 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Inglese (20.), Gervinho (47.), ill.

A nap második meccse a Fiorentina – Spal találkozó volt, melyet a hazai firenzei együttes nagyon simán, kiütéssel nyert meg! Milenkovic már a 9. percben betalált hazai részről, ám les miatt nem adták meg a gólját. Ezt követően viszont túlzottan sokat nem kellett várni, jött a szabályos firenzei gól is, ugyanis a 18. minutumban Pjaca lökete kötött ki a vendégek kapujában (1-0)! Ezután 10 perc telt el, és jött az újabb Fiorentina-találat, melyet Veretout ívelését követően Milenkovic fejelt a kapuba, így sikerült szabályosan is bevennie a Spal kapuját (2-0)! A meccs következő gólja az 56. percben született meg, amikor is Chiesa tovább növelte a hazaiak előnyét (3-0)! A 69. percben Gerson megszerezhette volna a Fiorentina 4. gólját is, de ekkor védeni tudott Gomis kapus. Ezt a hosszabbításban a Spal szépíthetett volna, viszont a tizenhatosról Kurtic által elvégzett szabadrúgás kevéssel a kapu mellett kötött ki. Újabb sikerével a Fiorentina immár 10 ponttal áll, és ha akárcsak ideiglenes is, de a tabella 2. fokán a firenzei alakulat! Ezzel együtt a Spal háza táján sem panaszkodhatnak, hiszen a klub már így is szerzett 9 pontot, és jelenleg az 5. pozíciót foglalja el!

Fiorentina – Spal • 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Pjaca (18.), Milenkovic (28.), Chiesa (56.), ill.