Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Svájc: „kivégezték” a Baselt – videóval

Papíron rangadót rendeztek a svájci élvonalban, hiszen a Young Boys és az utóbbi évek kirakatcsapata, a Basel csapott össze Bernben. A hazaiak minden tekintetben felülmúlták a piros-kékeket.

A forduló előtt hibátlan Young Boys fogadta a papíron még mindig az egyik kirakatcsapatnak számító FC Baselt, ám a látottak azt támasztják alá, leáldozóban az FCB csillaga. Mert míg a berniek a listavezető pozícióból, addig a bázeliek a tabella hetedik helyéről várták az összecsapást. Ehhez képest már az első percekben látni lehetett, ezen az estén a sárga-feketék haraptak jobban, s megérdemelten szereztek kétgólos előnyt a szünetre. Persze előbb még kényszerből le kellett cserélni Mbabut, majd félórán túl beindult a hazai henger. Fassnacht, majd Sulejmani vette be Hansen kapuját. Fordulás után hamar el is döntötte a három pont sorsát a házigazda, Camara, illetve Hoarau a játékrész derekára le is rendezte a találkozót, amelyet az sem tudott szorosabbá tenni, hogy van Wolfswinkel a hajrában visszahozta némileg a reményeket, ekkorra már emberhátrányban futballoztak a látogatók Balanta kiállítása miatt, s Aebischer találatával tovább mélyítették a szakadékot. A holland válogatott van Wolfswinkel góljára újabb kettőt szerzett a YB, végleg porba döntve a bázeli álmokat. A berniek immár tíz pontot vernek a második, harmadik, negyedik helyen álló Thun, St. Gallen, Zürich trióra, míg a Basel továbbra is jócskán lemaradva a hetedik.

Young Boys – Basel 7-1 (2-0)
Stade de Suisse, vezette: San
Gólok: Fassnacht (33.), Sulejmani (41.), Camara (52.), Hoarau (60.), Aebischer (70.), Bertone (80.), Assale (89.) ill. van Wolfswinkel (75.)
Sárga lapok: von Bergen (47.), Hoarau (58.), Bertone (90.) ill. van Wolfswinkel (50.), Ajeti (66.)
Kiállítva: Balanta (62., Basel)

Yong Boys: von Ballmos – Mbabu (schick, 30.), Camara, von Bergen, Benito – Fassnacht (Bertone, 65.), Sanogo Jr., Aebischer, Sulejmani (Assale, 71.) – Ngamaleu, Hoarau. Vezetőedző: Gerardo Seoane

Basel: Hansen – Widmer, Cumart, Balanta, Petretta – Serey Die, F. Frei – van Wolfswinkel, Pululu (Zuffi, 67.), Okafor (Bua, 73.) – Ajeti (Oberlin, 86.) Vezetőedző: Marcel Koller

https://www.youtube.com/watch?v=CEAjYLeQ55M

A bajnokság állása: