Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Zsinórban negyedszer nyert a Lazio – videóval

A Serie A hatodik fordulójának egyetlen szerda kora esti összecsapásán a Lazio házon kívül biztosan érvényesítette a papírformát az Udinese vendégeként.

A találkozó első félideje meglehetősen csendesen telt, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben, azonban a második etap elején az esélyesebb rómaiak a váltani tudtak, melyben komoly szerepe volt az 56. percben végrehajtott kettős cserének, mely során Immobile és Durmisi jelentkezett játékra. Öt perccel később már meg is szerezték a vezetést, miután egy pontrúgást követően a kapu előterében üresen maradó hátvéd Francesco Acerbi pofozta be a labdát a hálóba. Újabb öt perccel később egy másik nyári szerzemény, a Sevillától igazolt Joaquin Correa gyönyörűen megverte az emberét egy az egyben, majd a hosszú sarokba helyezett. Tíz perccel a vége előtt az udineiek is egy védőgóllal tudtak szépíteni, egy pontrúgást a holland Bram Nuytinck a levegőben úszva, a kapunak háttal volt eredményes. Ezzel a hajrá izgalmas lett, Strakosha védéseinek köszönhetően azonban a fővárosiak mindhárom pontot elvitték a Friuliból.

Ezzel a hétvégi Roma-Lazio városi rangadó előtt Simone Inzaghi csapata 12 ponttal feljött a második helyre, miközben az edzőváltással kacérkodó Roma mindössze öt egységgel bír, de 21 órától még lejátszanak jó néhány mérkőzést a hétközi fordulóból, köztük a Farkasok fogadják az újonc Frosinonét.

Udinese – Lazio 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Nuytinck (80.) ill. Acerbi (61.), Correa (66.)