Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlt, hol rendezik meg a 2024-es Európa-bajnokságot – HIVATALOS

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalosan is bejelentette, hogy megszavazták, melyik ország rendezheti a 2024-es Európa-bajnokságot. 

Forrás: BBC

Hiába lesz 2020-ban összeurópai rendezésű az Európa-bajnokság, négy évvel később már egyetlen ország ad majd otthon a sorozatnak. Az UEFA ma hivatalosan is bejelentette, hogy Németország lesz a 2024-es Eb házigazdája. 

A szövetség végrehajtó bizottsága csütörtöki ülésén szavazta meg a győztest. A pályázatot mindössze két ország, Németország és Törökország adta be. A németek már rendeztek Európa-bajnokságot 1988-ban, a törökök viszont csak szerettek volna három alkalommal is, de mindannyiszor elbuktak a szavazáson. (2008-ban Görögországgal közösen, 2012-ben és 2016-ban.)

A 2024-es tornát június közepe és július közepe között tartják majd, 24 csapat részvételével. A pályázati anyaguk szerint tíz város tíz arénájában rendeznek majd találkozókat: München, Stuttgart, Dortmund, Gelsenkirchen, Hamburg, Köln, Düsseldorf, Lipcse és Frankfurt mellett Berlin ad majd otthon a mérkőzéseknek.

Ezzel az is biztossá vált, hogy rendezőként Németország mindenképpen szerepel majd a tornán.