Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Messi nem tér vissza a válogatottba!”

Argentína vb-búcsúja után menesztették Jorge Sampaoli szövetségi kapitányt, a megbízott kapitány Lionel Scaloni pedig azóta az egymást követő második keretében sem számolt Lionel Messivel, aki átmenetileg nem kíván a nemzeti csapatban játszani, de hivatalosan még nem jelentette be, hogy végleg felhagyna a válogatottbeli szerepléssel.

A minap Diego Maradona szólalt meg az esettel kapcsolatban egy újság kérésére, és elárulta, hogy mit tanácsolna a Barcelona klasszisának:

“Azt mondanám neki, hogy ne játsszon többet a válogatottban.”

Mielőtt azt hinnénk, hogy üres fröcsögésről van szó az “isteni Diego” részéről, és csak azért van ezen az állásponton, hogy Messi nehogy lerombolja az ő nimbuszát adott esetben egy világbajnoki címmel – ami neki sikerült 1986-ban, utódjának pedig egyelőre még nem – egészen reális magyarázattal szolgált a nagyérdeműnek:

“Méghozzá azért, mert ha játszik és valami nem úgy történik, ahogyan a szurkolók szeretnék, rögtön őt veszik elő. Ha kikap az argentin válogatott, azonnal mindent az ő nyakába varrnak. Ha a Racing megelőzi a Bocát, arról is Messi tehet. Pedig a mostani világbajnokság után sem őt kellett volna okolni, persze mindannyian bíztunk a sikerben, de sajnos nem úgy alakultak a dolgok. Ez ugyanaz, mint a Forma 1-ben: Vettelnek hiába van jó motorja, Hamilton mégis legyőzi őt.”

A botrányairól híres egykori szövetségi kapitánynak természetesen arról is megvan a véleménye (miről nem?!), hogy a megbízott szövetségi kapitány Lionel Scaloni senkinek nem osztja ki a 10-es mezt a válogatottban, amíg Messi nem döntött a jövőjéről.

“Scaloni egy idióta. Teljesen felidegesített ezzel a döntéssel, nyugodtan kiadhatta volna a 10-est, aztán ha Messi esetleg visszatér, akkor újra visszakapja. Amúgy nagyszerű srácnak tartom, de nem képes irányítani a válogatottat. Hogy adhatták neki ezt a feladatot?! Gondolták, ha nincs senki más, akkor majd jó lesz ő?! Scaloni azt mondja, hogy felkészült, de nem bántásból, sohasem láttam, hogy gólt szerzett volna a válogatottban. De tényleg jó embernek tartom, bármikor szívesen elmennék vele ebédelni, de hogy ő vezesse a válogatottat? Na, ne!”

Lionel Scaloni a közelmúltban tűzte ki az argentin válogatott keretét a következő két barátságos mérkőzésre: itt olvasható.