Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: ismét Icardi volt a nyerőember a holland bajnok otthonában! – videóval

A Bajnokok Ligája B-csoportjában a milánói Inter a holland bajnok PSV Eindoven otthonában tett látogatást és fordulatos mérkőzésen elhozták a három pontot Icardiék.

A milánóiak az első fordulóban hazai pályán győztek drámai csatában a Tottenham ellen, míg a hollandok a Nou Campban kaptak egy négyest a katalánoktól. Ami a két csapat jelenlegi formáját illeti mindkét gárda remek formában várhatta a kezdő sípszót. A milánóiak zsinórban négy, míg a eindhoveniek zsinórban három győzelemnél tartottak a mérkőzést megelőzően.

A mérkőzés első lehetőség szinte a sípszót követően a milánóiak előtt adódott, Radja Nainggolan lövésében azonban az egyik védő még bele tudott érni elkerülve a vendégek vezető gólját. A 5.percben a hazai is megvillantak Bergwijn kapáslövése azonban nem találta el Handanovič kapuját. Egy perccel később Icardinak is megvolt az első gólszerzési lehetősége, az argentin támadó fejese a kapu bal oldala mellé szállt. A mérkőzés 21.percében Rosario lövését Handanovič védte bravúros mozdulattal majd öt perccel később ismét a holland tehetség kínálta meg egy remek kis lökettel a vendégek kapusát, amit Handanovič már nem tudott hárítani. A bekapott gólt követően a milánóiak aktívabbak lettek és sorba dolgozták ki a helyzeteket. Az első félóra végén Icardi tartotta meg a tizenhatoson belül a labdát majd Vecino elé tálalt aki a kapu fölé durrantott. Négy perccel később ismét az argentin támadó Icardi került helyzetbe, fejese azonban nem találta el Zoet kapuját. Az első játékrész hajrájában további komoly egyenlítési lehetőségei voltak az Internek, a 37.percben Icardi sokadik ziccerét sem tudta gólra váltani ezúttal is egy fejessel próbálkozott, de ezúttal is Zoet nyerte kettejük párbaját. Egy perccel az első játékrész vége előtt, egy óriási tűzijáték után Nainggolan bombázott az eindhoveni kapuba kiegyenlítve.

A második játékrész elején Icardi kerül először ziccerbe, miután egy pontrúgást követően próbálkozását Zoet bravúrral hárította. Az 50.percben a holland bajnok kis híján ismét vezetés szerzett, Pereiro lövése a kapufáról kipattant. A 60.percben Zoet megingását Icardi kihasználta és vezetéshez jutatta ismét a hazaiakat, mint az első fordulóban ezúttal is hátrányból fordított az Inter. A mérkőzés utolsó negyedórájában mindkét csapat gólt szerezhetett volna, a hazaiak legnagyobb egyenlítési lehetősége Malen nevéhez fűződött, aki csereként beállva remekül szállt be a mérkőzésbe, de tíz perccel a vége előtt ziccerét Handanovič hatástalanította. Győzelmével az Inter a Barca mellett hat ponttal rendelkezik és a második helyen állnak a B-csoportban. A következő fordulóban pedig a milánói kék-feketék a Barca ellen mérkőznek a katalánok otthonában.

Bajnokok Ligája, B-csoport, 2.forduló

PSV Eindhoven – Inter Milánó 1-2 (1-1)
Helyszín: Philips Stadion, Eindhoven,Vezette: Mazič (szerb)
Gólszerzők: Rosario (27.) ill. Nainggolan (44.), Icardi (60.)
Sárga lapok: Handanovič (41.), D’Ambrosio (45.), Asamoah (86.)
Kiállítás: –

PSV: Zoet – Dumfries, Schwaab, Viergever, Esmoris Tasende – Rosario, Hendrix – Pereiro (Malen 75.) – Bergwijn, De Jong, Lozano. Vezetőedző: M.Van Bommel

Inter: Handanovič – Asamoah, de Vrij, Škriniar, D’Amboriso – Brozovič, Vecino – Perisič,  Nainggolan (Valero 86.), Politano (Candreva 90+1.) – Icardi. Vezetőedző: L.Spalletti

https://www.youtube.com/watch?v=AZho430vaUw

 

A csoport aktuális állása:

Képek: uefa.com