Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Ennyire pocsék lenne Lopetegui rajtja?

Julen Lopetegui a kezdeti biztató játék és eredmények után apróbb gödörbe került a Real Madriddal. Mégpedig egy olyan gödörbe, amelyben Florentino Pérez elnökségei alatt egyetlen vezetőedző sem!

Lopetegui szezonbéli első tíz tétmeccsén ugyanis 5 győzelem mellett 3 vereség és 2 döntetlen áll a csapat neve mellett. A Marca utaána járt, hogy mindez bizony a Pérez-éra legrosszabb szezonkezdését eredményezi!

Lopetegui előtt John Toschak birtokolta ezt a kevésbé nemes címet, ám a walesi szakember még 1999/2000-ben mindössze egyszer kapott ki 10 meccsen, 5 döntetlen és négy győzelem mellett – A három pontos rendszert nézve a Toschak is 17 pontot gyűjtött csapatával a megszerezhető 30-ból, ám a három vereség Lopetegui felé billenti a mérleg nyelvét.

Nem kívánjuk Julen Lopetegui menesztését, erről szó sincs, viszont érdekesség, hogy a spanyol trénernél jobb rajtok is eredményezték már egy edző menesztését. Például Rafa Benítez ahogy az lent látható, hiába maradt veretlen 10 találkozó után, 2016 januárjára tudjuk, hogy távozni kellett a kispadról…

Florentino Pérez Real edzőinek mérlege az első 10 tétmeccs után – Zöld a győzelem, szürke a döntetlen, piros a vereség (Kép: marca.com)