Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Óriási Bayern blama! Otthon kaptak ki simán a bajorok! – videóval

A Bundesliga 7. fordulójának szombat esti rangadóján a három mérkőzés óta nyeretlen Bayern München a Borussia Mönchengladbach csapatát fogadta. Niko Kovac együttese számára fontos lett volna a győzelem, de ezen az estén nem igazán jöttek össze a dolgok a bajorok számára.

Plea az első gól megszerzésének pillanatában. (kép: Matthias Hangst)

Jól és lendületesen kezdett a Bayern München, amely a kezdőrúgás után odaszögelte kapujához a vendégeket. A nagyon korai gól ugyanakkor nem jött a bajorok számára. A 10. percben viszont meglepetésre az addig igencsak alárendelt szerepet játszó Gladbach elrohant és a nyáron szerzett Plea jóvoltából megszerezték a vezetést. Szinte ideje sem volt felocsúdni a sokkból Niko Kovac legénységének, máris újra kapitulált a védelem. A 16. percben Thiago veszített labdát saját térfelén, amit a vendégek ki is használtak. A fél év után sérülésből visszatérő Lars Stindl egy remek lövéssel vette be Neuer kapuját. A két bekapott gól után a Bayern mezőnyfölényt alakított ki, de a nagy ziccerek és lehetőségek elmaradtak, így óriási meglepetésre 2:0-s hátránnyal vonulhattak szünetre a “Bőrnadrágosok”.

Semmi nem jött össze a Bayernnek. (kép: bundesliga.com)

A félidőben Niko Kovac kettős cserét hajtott végre. Pályára lépett Ribéry és Gnabry is. A játék képe azonban így sem sokat változott. Az 55. percben pedig még egy kényszerű cserét is végre kellett hajtania a bajoroknak, ugyanis Alaba megsérült, helyére Renato Sanches érkezett. A 68. percben Lewandowski szépíteni tudott, de a játékvezetés nem segítette a támadó futballt, így a lengyel gólját les miatt érvénytelenítették. A mérkőzés utolsó szakaszára sokat nem változott a mérkőzés menete. A Bayern birtokolta a labdát és lényegében szenvedett, míg a Gladbach őrizte a kétgólos előnyét. A hazaiak képtelenek voltak ritmust váltani, sőt a hajrában még egy szögletet követően a harmadik gólját is megszerezte a Gladbach, a csereként beállt Herrmann jóvoltából. A müncheniek így lecsúsztak a tabella 5. pozíciójára, míg a Mönchengladbach a második helyre kúszott fel.

Bayern München – Borussia Mönchengladbach 0-3 (0-2)
Helyszín: Allianz Arena (München); Vezette: Frank Willenborg
Gólszerzők: – ill. Plea (10.), Stindl (16.), Herrmann (88.)
Sárga: Ribéry (58.) ill. Hofmann (78.)
Kiállítás: – ill. –

Bayern München: Neuer – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba (Sanches 55.) – Goretzka, Thiago – Robben (Ribéry 46.), Müller (Gnabry 46.), James – Lewandowski; Vezetőedző: Niko Kovac

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lang, Ginter, Elvedi, Wendt – Hofmann, Kramer, Neuhaus (Herrmann 74.), Hazard – Stindl (Zakaria 66.) , Plea; Vezetőedző: Dieter Hecking

Videó hamarosan!