Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barca alapemberét vinné a Manchester Utd.

A legfrissebb hírek szerint az FC Barcelona kezdőcsapatából erősítené meg bizonytalan védelmét a Manchester United együttese. A brit sajtó arról ír, hogy a „Vörös Ördögök” illetékesei az Európa-bajnok Jordi Albát nézték ki a balszélre.

29 esztendősen a pályafutása csúcsán van Jordi Alba. A spanyol válogatott védő 2012 óta szolgálja az FC Barcelona együttesét, amelyből kirobbanthatatlan alapembernek számít, miközben a szurkolók szemében nem csak teljesítménye, hanem hazafias hozzáállása miatt is nagy kedvencnek számít.

Alba jelenlegi szerződése 2020 nyaráig érvényes, ám a hírek szerint nem igazán örült annak a pletykának, miszerint a liverpooli Alberto Morenot nézte ki az ő helyére a Barca. Természetesen több topklub is szívesen látná a csapatában Albát, akiért a Mundo Deportivo állítása szerint máris bejelentkezett a Manchester United. Más kérdés, hogy a katalán védőt Mourinho, vagy inkább az angol klub menedzsmentje látná-e szívesen az Old Traffordon. Ez fontos kérdés, lévén a portugál mester napjai szinte biztosan meg vannak számlálva a kispadon.

A mértékadó Transfermarkt.de becslése szerint Alba értéke 65 millió euró körül mozog, amely összeg valóban egetverő egy olyan klub esetében, amelynek mostani balhátvéd opciója kimerül Luke Shaw és Ashley Young személyében.