Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Kolumbia USA ellen vágott négyet! – videóval

ét igencsak gólgazdag találkozó kerekedett ki az USA – Kolumbia, valamint a Mexikó – Costa Rica felkészülési összecsapások alkalmával, melyeket magyar idő szerint ma hajnalban rendeztek meg. Fordulatokban sem volt hiány, ám végül mindkét találkozón jött a papírforma.

USA vendége Kolumbia volt, végül pedig a dél-amerikaik ünnepeltek, hiába fordították meg a meccset a jenkik (forrás: twitter.com/ESPNFC)

A mérkőzés 10. percben USA válogatottja villant, ám Green lövése után mellé ment a labda. Ezután a következő említésre méltó esemény az első gól volt, melyet Kolumbia szerzett! A 36. percben a Bayern München kiválósága, James Rodriguez vágta a labdát a jenkik kapujába (0-1)! Három perccel később Falcao növelte volna a dél-amerikaiak előnyét, de Steffen résen volt, és védeni tudott! A 41. minutumban James pedig újra betalálhatott volna, de blokkolták ezt a próbálkozását, így nem változott az állás, egészen a szünetig.

A fordulást követően viszont hamar jött az újabb találat, USA egyenlített! Az 50. percben a kipattanót Saief vágta be, ezzel pedig tehát egál lett az állás (1-1)! Csupán három perc telt el, és jött az újabb gól az Egyesült Államoktól! Bobby Wood volt az újabb találat szerzője, gyorsan fordítottak a jenkik (2-1)! A gólparádé nem ért véget, futószalagon jöttek a találatok, csak éppen a következő a túloldalon esett! Két perccel Wood vezető találatát követően, az 56. minutumban Bacca hozta vissza gyorsan a meccsbe Kolumbiát (2-2)! A 74. percben a már első félidőben is gólszerzéssel próbálkozó Falcao járt sikerrel, találatával pedig ismét vezettek a kolumbiaiak (2-3)! Ezzel azonban még nem volt vége, pár perccel később ismét gólt láthatott a publikum, melyet megintcsak a kolumbiaiak ünnepelhettek! A 79. percben James Rodriguez labdáját Miguel Borja jutatta az amerikaiak kapujába, ezzel végleg eldöntve egyúttal a találkozót (2-4)! Ugyanis idő még volt hátra, és sűrűn születtek gólok, ám a lefújásig ezután már nem, így egy igencsak izgalmas, fordulatos találkozón végül a papírformát érvényesítve győzött Kolumbia nemzeti csapata USA válogatottja ellen.

Felkészülési mérkőzés
USA – Kolumbia • 2-4 (0-1)
Helyszín: Raymond James Stadium, Tampa
Gólszerzők: Saief (50.), Wood (53.), ill. James Rodriguez (36.), Bacca (56.), Falcao (74.), Borja (79.)

VIDEÓ HAMAROSAN!


A fenti meccsen kívül volt még egy felkészülési válogatott mérkőzés magyar idő szerint ma hajnalban, ugyanis Mexikó és Costa Rica egymás ellen lépett pályára. A találkozó favoritja a mexikói válogatott volt, de azért nem alakultak olyan simán a szintén gólgazdagra sikeredett meccsen a dolgok.

A 29. minutumban az első komolyabb helyzetből gól is született, előnybe került Costa Rica! Ekkor Oviedo beadása után Joel Campbell közelről talált be a mexikóiak kapujába (0-1)! Csupán négy perc telt el, és a túloldalon hasonló találat született! Az egyenlítést a 33. percben Guzman szerezte meg, aki a beadást követően vágta a labdát a léc alá (1-1)! Majd a félidő végén kezezés miatt büntetőhöz jutott a Costa Rica-i válogatott! A labda mögé Bryan Ruiz állt a 44. percben, és értékesítette a tizenegyest, ezzel újra vezetést szerezve Costa Rica számára (1-2)!

A szünet után túlzottan sokat nem kellett várni, és jött is az újabb találat! Az 56. percben Martin fejesgóljával lett újból egál az eredmény (2-2)! Viszont ezután sokáig nem változott az eredmény, de végül nem maradt mégsem a végéig 2-2 az eredmény! A 70. percben ugyanis újabb tizenegyest ítélt meg a játékvezető, ismét kezezés miatt, csak ezúttal Mexikó jutott büntetőhöz! A 71. minutumban a labda mögé Kimenet állt, aki be is talált, így először a mérkőzésen előnybe kerültek a mexikóiak (3-2)! Ez az előny pedig ki is tartott a végéig, így a papírformát ha nehezen is, de ervenyesireni tudtak a mexikóiak, ráadásul a 88. percben Martin újra betalálhatott volna, aki kétgólosra növelhette volna az előnyt, de kipattanó utáni fejese kicsivel mellé ment. Végül tehát Mexikó 3-2-es diadalt aratott egy fordulatos mérkőzésen Costa Rica felett, így ez a találkozó sem volt mentes az izgalmaktól, ahogyan a sok góltól sem!

Mexikó – Costa Rica • 3-2 (1-2)
Helyszín: Estadio Universitario de Nuevo León, San Nicolás de los Garza  – 35.827 néző
Gólszerzők: Guzman (33.), Martin (56.), Jimenez (71. – büntetőből), ill. Campbell (29.), Ruiz (44. – büntetőből)

VIDEÓ HAMAROSAN!