Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonult a görögök klasszisa – hivatalos

33 esztendős korában bejelentette visszavonulását az elmúlt évek egyik legismertebb görög labdarúgója, Georgios Samaras.

(Fotó: Daily Record)

A szélső támadó az OFI Kréta együttesében nevelkedett, majd 2002 és 2006 között a holland Heerenveen alkalmazásában már angol csapatok érdeklődését is felkeltette, és 2006. januárjában a Manchester City csapott le rá. Samaras számára a City talán megugorhatatlan feladat volt, és egy menedzserváltás következtében parkolópályára is helyezték, két év múlva a Celtic-hez szerződött. A zöld-fehérek kiváló választásnak bizonyultak, egyértelműen karrierje legjobb éveit töltötte a glasgow-i klub alkalmazásában, hat év alatt 253 mérkőzésen 74 gólt lőtt a csapat színeiben, így a klub történetében is meghatározó helyet követelt magának.

Samaras ebben az időszakban 2006 és 2014 között összesen 81-szeres válogatott volt, két-két Európa-, és világbajnokságon képviselhette hazáját.

A Celtic után megfordult még a West Bromwich Albion, valamint a szaúdi Al-Hilal, az amerikai Rayo Oklahoma City, a spanyol Zaragoza és a török Samsunspor csapatainál, de leginkább kiegyensúlyozatlanságának köszönhetően sehol nem tudta megközelíteni a Celtic-ben látott formáját.