Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Matthäus szerint Neuer a hiba a németek gépezetében

A magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus megfogalmazta gondolatait Joachim Löw döntései kapcsán a Nationalelf élén. 

A korábbi világ- és Európa-bajnok játékos szerint a német válogatott szövetségi kapitánya nincs mindig a helyzet magaslatán, nem megfelelő döntéseket hoz. Ilyen például az is, hogy a kapuban nem Manuel Neuer kellene álljon.

„Korábban négyszer is a világ legjobb kapusává választották, de a komoly sérülése után már nincs meg benne az a nagyszerű forma és magabiztosság. Ezzel szemben Marc-André ter Stegen évek óta világklasszis teljesítményt nyújt. Ezen kívül ott vannak még olyan nevek, mint Jeromé Boateng, Mats Hummels, Toni Kroos vagy Thomas Müller, akiknek a saját klubjuknál sem valami fényes a helyzet. Az igaz, hogy ők a legtapasztaltabbak, de a pillanatnyi formákat elnézve, csodálkozom, hogy Löw így állítja össze a kezdőcsapatot” – nyilatkozta az 57 esztendős Matthäus.

Németország legutóbb Hollandiától szenvedett sima 3–0-ás vereséget. A következő ellenfél Franciaország lesz Párizsban, szintén a Nemzetek Ligája keretein belül.