Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barca a MU által kiszemelt védőre is pályázik – sajtóhír

Az nem kifejezés, hogy a hátvédet kereső Barcelona vezetősége több vasat tart a tűzben, hiszen lassacskán már egy kezdőcsapatnyi védővel hozza hírbe a katalán klubot a világsajtó. De hát nyilván megpróbálják a lehetőségekhez mérten a legjobb(aka)t a leigazolni. Íme egy újabb név!

Ezúttal a Tottenhamnél lejáró szerződésű belga hátvéd Toby Alderweireld neve került fel a Barcelona radarjára, aki iránt az elmúlt időszakban a Manchester United mutatott komoly érdeklődést – számolt be róla a Mirror.

A forrás ugyanakkor megjegyzi, hogy a Spursnek még van esélye arra, hogy nyáron ne ingyen távozzon tőlük a 29 éves védő, ha a szerződése lejárta előtt lehívják rá az egyéves opciójukat, abban az esetben 28 millió eurót kaphatnak érte az eladása esetén – ha esetleg januárban ennél nagyobb összegért tudnák értékesíteni, akkor várhatóan amellett fognak dönteni.

Alderweireld három évvel ezelőtt az Atlético Madridtól tette át székhelyét a londoni gárdához, s az első két szezonjában abszolút alapembernek bizonyult, a tavalyi idényben viszont makacs combsérülése miatt sokkal kevesebbet játszott, és bár idén újra megkapja a lehetőséget, a kiszivárgott információk szerint mindkét fél a váltás felé hajlik.

A Barcelona csapatával hátvéderősítés gyanánt az elmúlt hetekben a teljesség igénye nélkül többek közt megemlítették a Liverpooltól elvágyódó Alberto Morenót, a Ligue 1-ben húzóembernek bizonyuló Ferland Mendyt, a Napoli klasszis Kalidou Koulibalyt, valamint a legfőbb kiszemeltként számon tartott Matthijs De Ligt leigazolását.