Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nemzetek Ligája: a világbajnok legyőzte a négy évvel ezelőtti vb-győztest

A németek a meccs előtt a csoport utolsó helyén álltak, így egy mai vereséggel akár a kiesés szélére is sodródhattak volna, hiszen a hollandok a hétvégén alaposan elpáholták őket. Mivel a csoportok utolsó helyén állók a “B” divízióba kerülnek, így kemény meccsre volt kilátás. Az idei évben viszont nagyon gyenge szezont produkálnak, a vb-n a csoportjukból se mentek tovább, így most már Joachim Lőw állása is veszélyben van.

Germany Twitter

A szombati vereség után Lőw több új játékost is bevetett, hiszen kikerült Boateng, Hector, Can, Thomas Müller és Uth is, de a kapuban Manuel Neuer állt, akit a német futball legendája már körön kívül látna. A kimaradók helyére Süle, Schultz, Kehrer, Sané és Gnabry kerültek. Igaz közülük Boateng nem a gyengébb formája miatt, hanem sérülés végett nem játszhatott ma. A franciák ellenben már négy ponttal álltak a meccs előtt, hiszen ők a németek ellen elért hazai döntetlen után, legyőzték a hollandokat. A Nationalelfet viszont nem szabad leírni, hiszen Gary Lineker is anno megmondta a frankót, a futballt 22 játékos játssza, s végül mindig a németek nyernek. Ha ez a megállapítás nem is mindig igazolódik, azért leírni sosem szabad őket. Franciaország viszont kiváló formának örvendett, hiszen tizenhárom tétmérkőzés óta húzódó veretlenségi sorozatban volt (9 győzelem, 4 döntetlen). Az egymás elleni párharcok harmincat számláltak ma estig, melyek közül tizenhármat Franciaország, kilencet Németország nyert meg, a döntetlenek száma pedig nyolc. A két csapat szeptemberben Münchenben csapott össze, s 0-0-ás döntetlent játszottak egymással.

A franciák már egyből a meccs elején nekiestek a németeknek, először Griezmann lövése csúszott le s kerülte el a kaput. Majd Mbappé robogott el a jobb szélen, de Griezmann elől az utolsó pillanatban mentett Hummels. Aztán egy hirtelen német kontra, Werner passzolt Gnabrynak, de előle is mentettek a védők, Lloris pedig nehogy hazaadásnak nézze a bíró inkább kivágta a labdát, mintsem megfogta volna. A 13.percben büntető rúghattak a németek, Sané beadásába Kimpembe kézzel ütött bele. A tizenegyest Kroos végezte el, ő pedig a jobb alsó sarkot mértani pontossággal kilőtte. Lloris hiába vetődött, nem tudott védeni. A 19.percben Sané, ha pontosan passzol Werner elé akár 2-0 is lehetett volna az állás, de mivel nem járt sikerrel így nem tudjuk meg, hogy mi történt volna. Kisvártatva német szöglet után Hummels csúsztatott, Ginter elé került a labda, ő lőtt, Lloris szögletre mentett. Az utolsó percben pedig még egy francia lehetőség maradt ki Lucas Hernández elnyargalt a szélen visszapasszolt Giroudnak ő pedig lőtt, de nem talált kaput.

AFP

A második félidő egy óriási hazai lehetőséggel indult, Mbappé megszabadult a rá vigyázó Sülétől, egy az egyben vitte Neuerre, de a kapus igyekezett megcáfolni Matthäust, s lábbal óriásit védett. A 62.percben egyenlítettek a franciák! Lucas Hernández erőből középre lőtt labdáját Griezmann 12 méterről hihetetlen mozdulattal fejessel a német kapuba küldte. (érdemes lesz lejjebb megnézni a videót) A 68.percben Gnabry erős löketét Lloris csak ütni merte. A 75.percben történt meg az első csere, mikor is Sané helyére Draxler állt be. Majd pár perccel később büntető rúghattak a franciák is. Hummels kézzel “elütötte” Matuidit. Griezmann nagy erővel belőtte, a jobbra vetődő Neuer mellett balra. Ezek után Lőw gyorsan ellőtte két maradék cseréjét, beállt Brandt és Thomas Müller is. A franciáknál pedig jött Dembele Mbappé helyére. A Barcelona támadója egy szöglet után kapura is lőtt, de Neuer védett. A 91.percben beállt Dembele után NDombele is.A 93.percben Kroos szabadrúgása után Pavard fejelte ki szögletre. A 95.percben pedig a bíró lefújta a meccset, így az idei világbajnok legyőzte a négy évvel ezelőttit, s, ha a hollandok ellen nem nyernek a németek akkor elbúcsúzhatnak a Nemzetek Ligája “A” divíziójától.

Franciaország-Németország 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Griezmann (62.p), Griezmann (80.p 11-esből) ill. Kroos (14.p 11-esből)
Sárga lapok: – ill. Ginter (29.p)

Franciaország: Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Hernández – Mbappé (Dembele 86.p), Kanté (Nzonzi 93.p), Griezmann (NDombele 91.p), Pogba, Matuidi – Giroud szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Németország: Neuer – Ginter (Brandt 83.p), Süle, Hummels, Schultz – Kehrer, Kimmich, Kroos, Sané (Draxler 75.p) – Werner, Gnabry (Müller 88.p) szövetségi kapitány: Joachim Lőw