Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Ronaldo új csapattal a régi klubja ellen – ELŐZETES

Három hét szünet után végre folytatódik a Bajnokok Ligája küzdelemsorozata, a mai és a holnapi napon lebonyolítják a csoportkör harmadik fordulóját, féltávnál már reális képet kaphatunk az erőviszonyokról. A keddi játéknapon Cristiano Ronaldo visszatér az Old Traffordra; – ha lehet még ilyet mondani – hazai kötelező előtt a Real Madrid; Szalaiék a City-verő ellen, Görögországba látogat a Bayern, és ukrán túrán a Man City. Lássuk a pontos ma esti kínálatot!

Bajnokok Ligája, csoportkör – 3. forduló

E-csoport
18:55 AEK Athén – Bayern München (Tv: Spíler 2)
21:00 Ajax – Benfica

A Bayern és az Ajax egy esetleges mai győzelemmel nagy lépést tehet a két továbbjutó hely felé, de ehhez alighanem mindkét vetélytársnak lesz egy-két szava. A bajorok nincsenek kirobbanó formában, és bár kétségkívül papíron sokkal erősebbek a görögöknél, az AEK oroszlánbarlangjában még a legjobb csapatok is bármikor megizzadhatnak. Eközben az amszterdamiak ellenfele a masszív Benfica lesz, amely számára a vereség gyakorlatilag egyet jelentene a búcsúval.

A csoport állása

F-csoport
21:00 Sahtar Donyeck – Manchester City
21:00 Hoffenheim – Olympique Lyon (Spíler 2)

A Szalai Ádámot soraiban tudó Hoffenheim a nyitófordulóban a Manchester Cityt idegenben legyőző Lyont fogadja. A magyar támadó nagyszerű előjelekkel küzd azért, hogy megszerezze első csoportkörös gólját, hiszen a válogatottbeli dupla után az elmúlt fordulóban a Nürnberg ellen is eredményes volt, és már négygólos a Bundesliga idei kiírásában. A csoport favoritjaként emlegetett Manchester Cityre sem vár könnyű túra, Guardioláék a tavalyi nyolcaddöntős átmeneti otthonába, Harkovba látogatnak a Sahtarhoz.

A csoport állása

G-csoport
21:00 AS Roma – CSZKA Moszkva (Tv: Spíler 1)
21:00 Real Madrid – Viktoria Plzen

A Real legutóbbi, moszkvai vereségével alaposan a feje tetejére állt a G-csoport. A mai folytatásban a két nagyobb nevű együttes látja vendégül a kicsiket a kötelező győzelmek reményében. Azonban mind a madridiaknál, mind a rómaiaknál már az edzőváltás gondolata is felmerült, így Julen Lopetegui és Eusebio Di Francesco egyaránt az állásáért is küzd ma este. Nehéz megjósolni tehát, hogy ez a teher bénítólag vagy éppen motiválóan fog hatni a trénerekre és csapatukra, de az biztos, hogy mindkét csapatnál egy-egy mai betli végleg megpecsételheti a vezetőedző sorsát.

A csoport állása

H-csoport
18:55 Young Boys – Valencia (Tv: Spíler 1)
21:00 Manchester United – Juventus (Tv: M4 Sport)

Az aktuális játéknap és talán a teljes csoportkör legjobban várt mérkőzésén Cristiano Ronaldo visszatér az Old Traffordra, amikor a Juventus a Manchester United vendége lesz. Az ötszörös Aranylabdás klasszis 2003 és 2009 között szerepelt a MU alkalmazásában, azóta a Real Madrid játékosaként már háromszor szembe találta magát a “Vörös Ördögökkel” – két gólt szerzett ellenük. A Juve színeiben először játszhat a United ellen, és a Valencia elleni kiállítás, majd a második fordulós fellépés kihagyása után első BL-góljának megszerzéséért hajthat egykori sikereinek színhelyén. Intő jel lehet számára, hogy Mourinho csapatai ellen soha sem tudott igazán parádézni, 14 fellépésén mindössze egyszer talált be a portugál stratéga által irányított csapat ellen. A csoport másik összecsapásán a La Ligában is botladozó Valencia Bernbe látogat a javítás reményében. Érdekesség a csoporttal kapcsolatban, hogy a Juve és a MU még nem kapott, a Valencia és a YB pedig még nem szerzett gólt, ma valamely csapatok sorozatai bizonyosan meg fognak szakadni, hacsak nem két 0-0-s végeredmény születik.

A csoport állása