Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A hajrában egyenlített a Napoli a forduló egyik rangadóján! – videóval

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 10. fordulójának vasárnapi játéknapján a Carlo Ancelotti által irányított S.S.C. Napoli az Eusebio Di Francesco vezette AS Romát látta vendégül…

A mérkőzést a Napoli kezdte jobban, a hazaiak előtt már az első percekben előtt adódtak kisebb/nagyobb lehetőségek, viszont ennek ellenére a vezetést mégis az AS Roma szerezte meg. A 14. minutumban Ünder átadását követően El Shaarawy vette be Ospina kapuját, Koulibaly próbált menteni, de a szenegáli már csak a gólvonal mögül tudta kikotorni a játékszert. El Shaarway gólja után itt is – ott is voltak helyzetek, de a legnagyobb kimaradt lehetőség kétségtelenül az AS Romához kötődött az első félidő maradék részében. A 35. percben Dzeko csapta be Ospinát, majd ezt követően kapura lőtt, balszerencséjére a gólvonalon álló Raul Albiol kifejelte a próbálkozását. A folytatásban több találat már nem született, így a folytatást 1-0-ás előnyből várhatta Di Francesco legénysége. 

A fordulást követően a Napoli került inkább mezőnyfölénybe, míg az AS Roma a gólok helyett inkább a sárga lapok gyarapítására ment rá. Bár a hazaiak a második félidőben sorra dolgozták ki a rendkívül komoly helyzeteket, viszont az a bizonyos gól nem igazán akart megszületni, sokáig úgy tűnt, a Roma szerencsével, de három ponttal távozik a Napoli otthonából. A 90. percben aztán összejött az egyenlítést a nápolyiaknak, Insigne futott be egy elérhetetlennek tűnő labdát, a beadását követően Callejon eltörte a labdát, de Mertens számára így lett igazán jó, aki közvetlen közelről lőtt a kapuba. A döntetlennek egyik csapat sem örülhet igazán, hiszen az AS Roma csupán a 8., míg a Napoli a 2. helyen áll, 6 pontra lemaradva a Juventus mögött. 

S.S.C. Napoli – AS Roma 1-1 (0-1)
Helyszín:
Stadio San Paolo, Nápoly; Vezette: Davide Massa.
Gólszerzők: Mertens(90.) ill. El Shaarawy(14.)
Sárga lapok: ill.
Dzeko(55.), N’Zonzi(58.), Manolas(68.), Olsen(80.), Pellegrini(80.)
Kiállítva:
ill.

S.S.C. Napoli: Ospina – Hysaj(Malcuit 70.), Albiol, Koulibaly, Mario Rui – Callejon, Allan, Hamsik(Zielinski 75.), Ruiz – Milik(Mertens 56.), Insigne. Menedzser: Carlo Ancelotti. 

AS Roma: Olsen – Santon, Manolas(Fazio 76.), Jesus, Kolarov – De Rossi(Cristante 44.), N’Zonzi – Ünder(Florenzi 65.), Pellegrini, El Shaarawy – Dzeko. Menedzser: Eusebio Di Francesco. 

https://www.youtube.com/watch?v=BDPC0u3LZTw