Újabb sztárt (?) igazolna a West Ham United – sajtóhír

F. Ádám
F. Ádám
újságíró, 2018 november 8. 21:18

A közelmúltban az Atlético Madrid érdeklődéséről írtunk a tékozló brazil csodagyerek kapcsán, most pedig immár a West Ham Unitednél is szóba került a tehetségnek induló csatár januári leigazolása…

A Sports Mediaset információi szerint a “Kalapácsosok” szerződtetni akarják Gabriel Barbosát, aki januárban az európai visszatérésre készül, azok után, hogy az első, Internél eltöltött kalandja finoman szólva is kudarccal végződött az öreg kontinensen.

A jelenleg 22 esztendős tehetség még az európai kalandja előtt a 2014-es és a 2015-ös szezonban is 21-21 gólt vágott a brazil első osztályú bajnokságban (Serie A) érdekelt Santos színeiben. Ezt követően 2016 nyarán 30 millió euró ellenében az Inter hatalmas reményekkel igazolta le őt, azonban a Serie A-ban mindössze kilenc mérkőzésen jutott epizódszerephez (egy gólt szerzett), de az edzésen mutatott hozzáállásával a klubnál közel sem voltak elégedettek.

A 2017-2018-as szezon őszi felét a portugál Benficánál töltötte kölcsönben, de mivel összesen 165 játékpercet kapott (és mellesleg ott sem voltak vele elégedettek), januárban visszatért nevelőegyesületéhez. A “Gabigol” becenévre hallgató gólfelelős pedig hazájában, varázsütésre újra megtáltosodott: 29 bajnokin 15 gólt szerzett, minden sorozatot figyelembe véve pedig 47 találkozón 24 találat fűződött a nevéhez.

A WHU mindössze a 13. helyen álló az angol bajnokság (Premier League) 20 csapatos mezőnyében, a csatársorból pedig Andrij Jarmolenko és Andrew Carroll egyaránt sérült.