Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Atlético szerződtetné a leszereplő brazil csodagyereket – sajtóhír

A jelenleg hazájában, kölcsönben szereplő egykori brazil tehetség a januári átigazolási időszakban jó eséllyel visszatérhet Európába, ugyanis állítólag már az Atlético Madrid mutat érdeklődést iránta.

Globoesporte értesülései szerint az Atlético Madrid csapata le szeretné igazolni az Intertől jelenleg a brazil Santosnál kölcsönben szereplő Gabriel Barbosát, aki december 31-én visszatér a kölcsönből a milánói együtteshez, és nem igazán tartanak igényt a további szolgálataira.

A jelenleg 22 esztendős tehetség még az európai kalandja előtt a 2014-es és a 2015-ös szezonban is 21-21 gólt vágott a brazil első osztályú bajnokságban (Serie A) érdekelt Santos színeiben. Ezt követően 2016 nyarán 30 millió euró ellenében az Inter hatalmas reményekkel igazolta le őt, azonban a Serie A-ban mindössze kilenc mérkőzésen jutott epizódszerephez (egy gólt szerzett), de az edzésen mutatott hozzáállásával a klubnál közel sem voltak elégedettek.

A 2017-2018-as szezon őszi felét a portugál Benficánál töltötte kölcsönben, de mivel összesen 165 játékpercet kapott (és mellesleg ott sem voltak vele elégedettek), januárban visszatért nevelőegyesületéhez. A “Gabigol” becenévre hallgató gólfelelős pedig hazájában, varázsütésre újra megtáltosodott: 29 bajnokin 15 gólt szerzett, minden sorozatot figyelembe véve pedig 47 találkozón 24 találat fűződött a nevéhez.

A forrás szerint az Atlético Madrid vezetősége Diego Simeone vezetőedző számára szeretne kedveskedni egy gólerős támadóval. Barbosa előző európai szerepvállalásának kudarca után azonban mindenkiben joggal lehet kétely, hogy valóban ő lenne-e a megfelelő erősítés a “Matracosok” számára.