Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Valahol Európában: portugál, holland, belga, svájci és skót bajnoki körkép

Nemcsak a topligák, hanem Európa többi fontos, komoly erőt képviselő bajnoksága is gőzerővel zakatol az őszi hajrában. Jelen cikkben az idei utolsó, válogatott szünet előtti történéseket ismertetjük a portugál, holland, belga, svájci és skót pontvadászatokból.

Portugália – Liga NOS
Hiába reménykedtek a bajnok üldözőjének hívei, az FC Porto nem bukta el a forduló rangadóját a Braga ellen. A „Sárkányok” most már tartósan bizonyítják hétről hétre, hogy idén elsőszámú esélyesének tartják őket a bajnoki címnek. A Bajnokok Ligájában is remekelő együttes egyetlen góllal, Tiquinho Soares találatával a hajrában múlták csak felül a Bragat. A Sporting és a Benfica a kék-fehéreknél sokkal simábban hozta a saját bajnokiját.

A forduló eredményei:

A bajnokság állása:

Hollandia – Eredivisie
Kezdjük a dobogó legaljáról. Nem rossz csapat a Feyenoord. A rotterdamiaknak 2017 tavaszán kifutott egy bajnoki cím, és a korábbi évek viszontagságai után most is a liga harmadik erejének számít a Giovanni van Bronckhorst vezette együttes. Ráadásul teszik mindezt úgy, hogy a sérült Robin van Persie-t nélkülözniük kell, aki egyébként is már a visszavonulás gondolatával játszadozik. A Feyenoorddal ellentétben az Ajax nincs utcahosszal lemaradva a bajnok és listavezető PSV mögött. Igaz, a beállni látszó ötpontos hátrány egyelőre szintén nem tűnik kevésnek, bár a Excelsiornak vágott hetes elég meggyőző produkció volt.

A forduló eredményei:

A bajnokság állása:

Belgium – Jupiler Pro League
Bár becsülettel robog az élen a Genk, az újabb döntetlen Mouscron ellen egy nem túl meggyőző mérleget eredményez egyelőre a kék-fehérek számára. A KRC tíz remek győzelme mellé immár öt döntetlen is párosul. Bár még így is olyat mondhatnak el magukról a belga éllovasnál, ami nem sok európai együttesről van szó: veretlenek a bajnoki szezonban. A második helyen álló FC Brügge meglepő vereséget szenvedett a középcsapatnak számító Charleroi otthonában.

A forduló eredményei:

A bajnokság állása:

Svájc – Raiffeisen Super League
A bajnok Young Boys töretlenül robog a listavezető pozíciójában, szinte kizárt a mai modern labdarúgásban, hogy a sárga-feketék elvesztegessék a már most óriási, tizennégy (igen, 14) pontos előnyüket. A Basel tavalyi bénázása immár nem tűnk véletlennek, egy nagyon hosszú időszak ért véget a St. Jakobban: most éppen az FC Thun gyalogolt át a piros-kékeken.
A legendás Grasshoppers csak utolsó előtti, ez pedig osztályozót jelenthet a szezon végén. A Xamax kilóg a mezőnyből, alighanem búcsúzik majd néhány hónap múlva.

A forduló eredményei:

A bajnokság állása:

Skócia – Premiership
Mivel az eddig éllovas Hearts hazai pályán meglepő vereséget szenvedett a Kilmarnocktól, a csak döntetlenező Celtic végre átvette a vezetést. a zöld-fehérek öröme még így sem lehet teljes, lévén az Edinburghi rivális egy meccsel kevesebbet játszott riválisánál.
És ha már rivális: a Rangers helyzete sem reménytelen. A két éllovastól csak két ponttal van lemaradva Steven Gerrard együttese, amely most egy hetest vágva nyújtotta a hétvége messze legjobb produkcióját. A liverpooli legendával talán végre visszakerül a csúcsra a glasgow-i klub a sok-sok évnyi szenvedés után?

A forduló eredményei:

A bajnokság állása:

Táblázatokért köszönet: www.eredmenyek.com