Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ranieri visszatért a Premier League-be – HIVATALOS

A Leicestert bajnoki címig vivő Claudio Ranieri majdnem két év után tér vissza a Premier League-be, miután az újonc Fulham hivatalosan is bejelentette, hogy kinevezték a csapat menedzserének.  

Forrás: futaa.com

A Fulham hivatalos csatornáin keresztül jelentette be, hogy menesztették Slavisa Jokanovicot a csapat menedzseri pozíciójából, és azonnali hatállyal ki is nevezik Claudio Ranierit a helyére. A klub pontosan nem számol be arról, hogy meddig szerződtették, csak annyit árultak el, hogy hosszú távú megállapodás született az olasz szakemberrel.

Ranieri 2016-ban a bajnoki címig vezette a Leicester City csapatát, ám a következő szezonja már nem sikerült ennyire fényesen, így 2017 februárjában menesztették. Néhány hónap múlva a francia Nantes vezetőedzőjének nevezték ki, ahonnan a szezon végeztével távozott, azóta pedig nem vállalt munkát egyetlen klubnál sem.

Ranieri nagyon örül annak, hogy a Fulham őt kérte fel a menedzseri pozícióra:

“Nagyon hálás vagyok a megkeresésnek. Ez egy igazán fantasztikus lehetőség a számomra, főleg, hogy egy ilyen nagy múlttal rendelkező klubot vezethetek. A Fulhamnél sosem szabadna a bennmaradásért harcolni. A keret nagyon jó játékosokból áll, ezért nem kellene a tabella végén állnia a csapatnak. Nagyon fogunk küzdeni, és máris elkezdjük a felkészülést a következő, Southampton elleni bajnoki mérkőzésre.”

A Fulham jelenleg a Premier League bajnoki tabellájának utolsó helyén áll mindössze 5 ponttal, és ha nem javulnak fel, elég nagy az esélye, hogy egy szezon után visszacsússznak a másodosztályba.