Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gerrard: „Egy szóval írnám le Mourinhot…”

Sok-sok éven keresztül riválisa volt egymásnak a Liverpool, illetve a Chelsea alkalmazásában Steven Gerrard (játékosként) és José Mourinho (menedzserként). A korábbi angol válogatott játékos ma már szintén edzősködik, igaz, egyelőre egy, de lehet, hogy két polccal alacsonyabb szinten, méghozzá a skót Rangers-nél.

Steven Gerrard karrierje zárásától (Los Angeles Galaxy) eltekintve végig a Liverpoolt szolgálta, így remek csatákat élt meg a Chelsea-t két ízben is irányító José Mourinho ellen. Egykor ellenfelek voltak, és most ugyan kollégának számítanak, de még nem találkozhattak és csaphattak egymás tenyerébe. Persze mostanság a portugál mesternek sokkal nagyobb gondjai is vannak, lévén idén nagyon nem akar beindulni az általa vezetett Manchester United szekere.

Gerrard szerint azonban a sok kritika ellenére Mourinho mindent jól csinál, és valójában ő még mindig ugyanaz a meg nem értett zseni, aki korábban volt:

„Mourinhot egy szóval írnám le: győztes. Amikor a győztesek úgy érzik, hogy a környezetük szándékosan befolyásolja a sikerük esélyeit, akkor normális, hogy megváltozik a viselkedésük. De továbbra is világklasszis edző maradt, és számos dolgot nyert már a Manchester Uniteddel. Nem lennék meglepve, ha még több trófeát nyernének. Azt hiszem, hogy Mourinho szándékosan csinálja a dolgokat így. Bolond lenne, ha elismerné a hibáit.”

– nyilatkozott az angol szakember.

Vajon a „Special One” tényleg csak a körülmények, és valamiféle manchesteri szabotázs áldozata lenne?