Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: LaLiga sztár hozta a belgák három pontját – videóval

Hiába játszott fölényben a belga válogatott az immár évek óta felsőkategóriás szinten játszogató Izland ellen, végül csak egyetlen játékos jelentette a különbséget a két együttes között. Igaz, ő végül kétszer is beköszönt.

Kezdjük rögtön a legfontosabb tényekkel. Belgium még nem biztosította első helyét a csoportban, azonban a négy forduló után továbbra is nullapontos Izland máris búcsúzott a Nemzetek Ligája A divíziójától. A belgák hőse, az csütörtök esti találkozón az a szerencsétlen sorsú Michy Batshuayi volt, aki immár évek óta nem találja a helyét. A kongói származású csatár most éppen a Valenciában szenved, miközben ismét láthattuk, hogy ha bizalmat kap, a világ legveszélyesebb támadói közé tartozik.

A háromból két Hazard tesóval (Eden és Thorgan) felálló belgák már az első félidőben is dönthettek volna, ám Hallfordson kapus állta a rohamokat. A szünet után azonban már megtört a jég. Egy közeli beadást a kaputól alig fél méterre pofozta a kapuba Batshuayi. A második gólnál pedig a vendégkapus volt a hunyó: egy magas lövéskiejtett a kezéből, amire a szemfüles csatár azonnal robbant.

A belgák megérdemelten győztek, és állnak magabiztos pozícióban a csoportgyőzelmet illetően az első helyen.

Belgium – Izland 2-0 (0-0)
Gólszerző: Batshuayi (65., 81. perc), ill.

A csoport állása:

A meccs összefoglalója:

https://www.youtube.com/watch?v=N9ZXeeb2lck