Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga USA: már reklámozzák a januári meccset

Bár a játékosok és a csapatok tiltakoznak, nagyon úgy néz ki, hogy januárban a spanyol bajnokság (La Liga) története során először egy hivatalos tétmérkőzést az Egyesült Államokban fognak megrendezni az amerikai piacra való betörés jegyében.

(Fotó: Goal.com)

Mint ismeretes, idén nyáron a La Liga vezetősége önhatalmúlag megállapodott arról, hogy a következő 15 évben egy-egy spanyol bajnoki mérkőzést az Egyesült Államokban rendeznek meg, amely természetesen hatalmas felháborodást keltett a csapatok és a játékosok körében.

Az amerikai őrület első “áldozata” a a január 27-i Girona-Barcelona összecsapás lehet, melyet a tervek szerint a miami-i Hard Rock Stadiumban rendeznek meg, amely az NFL-ben szereplő Miami Dolphins otthonául szolgál, tehát egy hatalmas amerikai futball-stadionról van szó.

“Véleményem szerint jelenleg 83 %, hogy létre fog jönni ez a mérkőzés az Egyesült Államokban. Bár hallottam ellenérveket, ezidáig semmiféle írásos ellenvetést nem kaptunk, amely megvétózhatná a tervünket. Úgy gondolom, hogy a reklám nagyszerűen sikerült Miamiban, a mérkőzés utánra pedig biztosan még népszerűbb lesz a La Liga az USA-ban.”

– vélekedett Javier Tebas, a La Liga első embere, a sokakat megosztó terv ötletgazdája.