Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Belgium: A válogatott sztárjai kritikus véleményt fogalmaztak meg!

A belga szurkolók mellett a játékosok is – érthető módon – letörtnek tűntek azok után, hogy a “vörös ördögök” kikaptak Svájctól idegenben, és nem jutottak tovább a Nemzetek Ligája portugáliai négyes döntőjébe. Thibaut Courtois véleménye is erre enged következtetni. 

(Kép: as.com)

“Jól kezdtünk, hiszen vezettünk is, majd rövid időn belül két gólos előnyre tettünk szert. Ezt követően aztán elkezdtük elveszíteni a párharcainkat, és ajándékba adtunk egy h**** tizenegyest. Pedig kettő-nullánál nem gondoltam volna, hogy bármi rossz történhet!” – Kezdte összegzését a Real Madrid hálóőre a lefújást követően.

“Talán azt hittük, hogy könnyű menet lehet számunkra a Nemzetek Ligája. Pedig aztán a svájciak elleni 90 perc is nagyon magas szintű meccs volt. Remélhetőleg az, hogy most lemaradtunk a négyes döntőről,  jó tanulópénz lesz mindannyiunk számára.” – Így Courtois, akinek szavaival vélhetően nem csak a hasonlókat nyilatkozó Thomas Meunier értett egyet.

Sőt, ha lehet azt mondani, a PSG kiválósága még inkább önkritikát gyakorolt. “Ez az egész több annál, mint egy hatalmas csalódás! 2:0-nál minden a saját kezünkben volt. Talán több gólt is lőhettünk volna addig, viszont valami hihetetlen volt, hogy a svájciak az első három lehetőségükből mindegyiket ki tudták használni! Talán azt gondoltuk, hogy biztos a helyünk a négyes döntőben! Azt hiszem ez volt válogatott karrierem legborzasztóbb napja!” – Fogalmazott Meunier.