Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kluivert: „Apám a példaképem, de mindig is…”

Nyáron több sztárcsapatnál is szóba került a neve, de végül a nagyon is jó csapatnak számító, de mégsem „felsőpolcos” AS Roma együttese tudta leszerződtetni Justin Kluivertet. A holland tehetség egyelőre nem számít alapembernek a klubjában, de érezhetően realitása van a sztárrá válásra.

Justin Kluivert a jelek szerint örökölt édesapja tehetségéből, aki a holland futball történetének egyik legjobb támadójának számít. A 19 esztendős szélső tökéletesen illik a Roma játékába, és könnyen is megy egyelőre a beilleszkedése. A felnőtt válogatottban is már bemutatkozott Ajax-nevelés útja egészen a futball csúcsáig vezethet, ám az biztos, hogy nem lesz egyszerű útja.

Kluivert egyelőre még nem tudja teljesen megértetni magát olasz csapattársaival és a sajtóval, lévén a hollandon kívül még „csak” angolul tud folyékonyan, ám ezzel kapcsolatban is van jó híre, ahogy számot adott lelkesedéséről is, amellyel a Romát kívánja szolgálni:

„Az eredményeim az első négy hónapomban nagyon jók, boldog vagyok. Apám azt mondta, hogy nehéz bajnokság lesz, de ez tesz majd erősebbé. Mindig is ő lesz az én példaképem, de engem az olyan játékosok inspirálnak, mint Cristiano Ronaldo, aki a futballnak és a sportnak él. Ez a megfelelő környezet számomra, hogy fejlődjek. Tanulhatok minden társamtól. Én vagyok a legfiatalabb Roma-játékos, aki gólt szerzett a Bajnokok Ligájában, és ez hihetetlen számomra. Meg kell nyernünk a csoportunkat, hiszen jön még hozzánk a Real Madrid az Olimpicoba, és nem szabad félnünk. De Rossival jó a kapcsolatom, ő nagyon jól beszél angolul, és sokat beszélgetek vele. Két hónapon belül már olaszul fogok beszélni.”

– fogadkozott a technikás támadó.