Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A ráadásban bukta el a három pontot az AC Milan! – videóval

Rangadó került lebonyolításra az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 13. fordulójában, hiszen a Gennaro Gattuso által irányított AC Milan a Simone Inzaghi vezette S.S. Lazio otthonába látogatott…

A mérkőzést kétségtelenül a Lazio kezdte jobban, több ígéretesebb támadást is vezetett már a találkozó legelején a hazai együttes, de az utolsó mozzanatokban mindig akadtak hibák. A jobb kezdés ellenére a párharc első igazán veszélyes helyzetét mégsem a Lazio, hanem az AC Milan számára jegyezhettük fel, a 16. percben Calhanoglu eresztett meg egy lövést, a török kísérletét végül Strakosha bravúrral hárította. A 28. minutumban egy Immobile – Milinkovic-Savic összjáték után utóbbi talált a kapuba, a szerb középpályás azonban lesen tartózkodott az átadás pillanatában, így a játékvezető érvénytelenítette a hazaiak gólját. A 43. percben ismét a Lazio veszélyeztetett, Immobile lövését azonban védte Donnarumma, míg a kipattanót követően Marusic nem tudott a kapuba találni…

A fordulás után nem változott a mérkőzés összképe, azaz mindkét oldalon adódtak nagyobb helyzetek, az első félidővel ellentétben pedig már gólokat is láthattunk a második játékrész folyamán. A vezetést a 78. minutumban kis meglepetésre nem a Lazio, hanem az AC Milan szerezte meg a vezetést, a vendég gárda egy megpattanó lövésből került előnybe. Ezt követően gyakorlatilag szinte végig a Lazionál volt a labda, a nagy fölény ellenére azonban úgy tűnt, nem jön össze legalább az egyenlítés Inzaghi legénységének. A 90+4. percben aztán mégis sikerült a Lazio számára, a hazaiak részéről a csereként beállt Correa vette be Donnarumma kapuját! 

S.S. Lazio – AC Milan 1-1 (0-0)
Helyszín: Stadio Olimpico, Róma; Vezette: Luca Banti
Gólszerzők: Correa(90+4.) ill. Kessié(78.)
Sárga lapok:
Milinkovic-Savic(33.) ill. Donnarumma(86.)
Kiállítva:
– ill.

S.S. Lazio: Strakosha, Wallace, Acerbi, Radu(Caicedo 82.) – Marusic, Parolo, Badelj, Milinkovic-Savic(Lukaku 65.), Lulic – Luis Alberto(Correa 65.) – Immobile. Menedzser: Simone Inzaghi.

AC Milan: Donnarumma – Abate, Zapata, Rodriguez – Calabria, Kessié, Bakayoko, Borini – Suso, Cutrone, Calhanoglu. Menedzser: Gennaro Gattuso.