Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: elviszik Argentínából a döntőt!

A Dél-amerikai labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) a résztvevő csapatokkal egyetértésben megállapodott arról, hogy a Libertadores-kupa döntőjének visszavágóját a biztonság érdekében semleges helyszínen, Argentína határain kívül fogják megrendezni….

Mint beszámoltunk róla, a szombaton magyar idő szerint 21 órára tervezett finálé előtt két órával a Boca Juniors csapatbuszát az Estadio Monumentalhoz érkezve a házigazda River Plate szurkolói kegyetlenül megdobálták, a busz ablakai betörtek, több játékos és stábtag sérüléseket szenvedett, legkevesebb három embert közülük kórházba szállítottak, köztük a Boca csapatkapitányát, Pablo Perezt, akinek szilánkokat kellett eltávolítani a szeméből.

Végül a mérkőzést nem rendezték meg vasárnap sem, hanem egy úgy döntöttek, hogy későbbi időpontra halasztják, hogy a szurkolói támadásban megsérült játékosok is felépüljenek, és ne egy ilyen pályán kívüli atrocitás befolyásolja a két ősi rivális fináléjának végkimenetelét.

A keddi ülésen kiderült, hogy a döntő második mérkőzését a december 8-9-i hétvégén rendezik majd meg semleges helyszínen, melyre a CONMEBOL fogja fizetni mindkét csapat teljes stábjának az úti költségeit.

Lehetséges helyszín az olaszországi Genova városa mellett Dél-Amerikából Brazília vagy Paraguay lehet, továbbá Abu Dzabi, Doha és Miami került említésre a nemzetközi sajtóban. Hamarosan remélhetőleg a helyszín is ismertté válik.