Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugália: Ronaldo nyeri az Aranylabdát!

Egy érdekes tanulmányt közölt a portugáliai központú „Observatório do Futebol da Universidade Europeia”, amely szerint a Real Madrid korábbi sztárja, Cristiano Ronaldo fogja nyerni az Aranylabdát. Meglepetés a javából?

Bár a hírek szerint sem Cristiano Ronaldo, sem Lionel Messi nincs ott a France Football által kiosztott Aranylabda esélyesei között, mégis a portugál klasszis lehet a befutó. Sokáig persze már nem kell izgulnunk, lévén hétfőn már ki is hirdetik, hogy ki volt idén a világ legjobb játékosa.

Tehát, a futball-megfigyelő európai egyetem szerint Ronaldo fog nyerni. A szakértők ugyanis 2005 és 2017 közötti aranylabdásokat vizsgálták meg. Megállapításra került, hogy a végső győzelemhez minimum kellett Bajnokok Ligája és/vagy Világbajnokságon elért végső győzelem. Továbbá hatalmas előny volt, ha az illető az adott naptári évben minél jobban halmozta a gólokat a legrangosabb európai klubsorozatban is. Ezen adatok figyelembe vételével kalkulálták ki az illetékesek, hogy a tendencia szerint idén a Juventus portugál támadójának kell nyernie: lévén megnyerte tavasszal a sorozatot a Real Madriddal, illetve 15 gólnál jár idén. Az e fajta számítás szerint a második Mohamed Salah (Liverpool, 10 BL-gól, elvesztett finálé)), a harmadik pedig Antoine Griezmann (Atlético Madrid, hat BL-gól, világbajnoki cím)) lesz.

Vajon igaza lesz a Ronaldot favorizálóknak?