Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: félgőzzel is megszerezte a Barcelona a három pontot – videóval

A Barcelona hazai pályán fogadta a Villarrealt a spanyol bajnokság 14. fordulójában. Az első félidőben magasan fölényben voltak, össze is jött nekik a vezetés, a másodikban viszont visszavettek a tempóból, amit így sem tudott kihasználni a vendég csapat. A Villarreal ezzel a vereséggel még közelebb került a kiesőzónához. 

Forrás: laliga.es

A Barcelona dominálta az első félidőt, a labdabirtoklásban mindenképp. A 9. percben Lionel Messi előtt volt elég terület a tizenhatoson, és kapura lőtt, de Sergio Asenjo látványos mozdulattal védeni tudott. A 15. percben a vendége kerültek nagyon közel a gólhoz, amikor Chukwueze a védőket megverve lőhetett a kapura, amit Ter Stegen csak a kapufára tudott kiütni. Három perccel később Ivan Rakitic próbálkozhatott lövéssel, de a labda éppen csak elkerülte a kapu jobb oldalát. A Barcelona nagyon sokat támadott, amit a Villarreal ki is védekezett. Ez azonban már nem sikerült nekik a 36. percben, amikor a Barcelona megszerezte a vezetést. Egy Barca-szöglet után Dembele adta be a labdát középre, amire Pique érkezett és higgadtan fejelt a hálóba. A 39. percben ott lehetett volna a második is, amikor Jordi Alba beadása után Messi lőhetett közvetlen közelről, de Asenjo védeni tudott. A játékrész végére a Villarreal még vezethetett néhány támadást, de az egyenlítéshez közel sem jártak.

A második félidőben is maradt a katalán fölény, ám jócskán visszavettek a tempóból, ami miatt a Villarreal is ki tudott alakítani egy-két helyzetet, ám veszélyes egyik sem igazán volt a kapura. Kissé eseménytelenné vált a mérkőzése, majd a 69. percben Santi Cazorl szabadrúgása kavarta fel az állóvizet, a labda pedig csak centikkel szállt el a kapu felett. A hazaiak érezték, hogy nem kell megerőltetniük magukat, hiszen ennyi is elég volt ahhoz, hogy megtartsák egygólos előnyüket. A 78. percben Coutinho mégis tudta valamennyire veszélyeztetni a kaput, de a lövés végül a kapu jobb oldala mellé ment. A játékrész legizgalmasabb momentumai leginkább Dembeléhez kötődtek, aki többször is gyönyörűen szaladt fel a jobb szélen. A Villarreal gyenge támadójátéka végül megbosszulta magát, és a Barcelona a 87. percben megszerezte a második gólját is. Messi mesterien ugratta ki a csereként beálló Carlos Alenát, aki a kapus felett pöccintette a labdát a hálóba. A hátralévő percekben egy-két hazai kapura lövésen kívül más már nem történt, a Barcelona pedig nagyon simán húzta be a három pontot.

Barcelona – Villarreal: 2-0 (1-0)
Helyszín: Camp Nou (Barcelona) Vezette: Munuera Montero
Gólszerzők: Pique (36.), Alena (87.) ill. –
Sárga lap: Lenglet (18.), Alba (69.) ill. Ruiz (11.), Alvaro (27.), Fornals (90.), Alfonso (90+1.)
Kiállítás: – ill. –

Barcelona: Ter Stegen, Alba, Lenglet, Pique, Semedo, Busquets, Vidal (Alena, 70.), Rakitic, Coutinho (Malcolm, 80.), Dembele, Messi. Vezetőedző: Ernesto Valverde

Villarreal: Asenjo, Mario Gaspar, Alvaro, Ruiz, Alfonso, Trigueros (Bacca, 70.), Caseres, Cazorla, Chukwueze, Fornals, Moreno (Ekambi, 79.). Vezetőedző: Javier Calleja Revilla

https://www.youtube.com/watch?v=U7V_Q_aDBdw