Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: fantasztikus Arsenal siker az örökrangadón! – videóval

A hétvége legjobban várt meccse volt a mai Arsenal – Spurs rangadó a Premier League 14. fordulójában. Az „Ágyúsok” részéről szinte mindenkit már előzetesen rettegéssel töltött el, lévén már előre ismert volt, hogy a derbi játékvezetője nem lesz más, mint Mike Dean. Minderről a továbbiakban.

Az Arsenal számára szinte teljesen egyértelmű volt a helyzet. Egy esetleges hazai pályán elszenvedett vereség máris kipöckölheti őket a bajnoki cím esélyesei közül, miközben eddig sem számítottak topfavoritnak. Pedig a Unai Emery együttese veretlen szeptemberen, veretlen októberen és veretlen novemberen van túl.

Az Emirates kedvencei a decembert is győzelemmel kezdték. De még milyennel! Hiába kezdett jól az Arsenal, a Spurs sokszor volt szerencsés, ám a jobb forma és a jobb csapatmunka végül hazai győzelmet eredményezett.

A meccs eseményei: az agilisan kezdő Arsenal sorra dolgozta ki a helyzeteket, majd egy beadást követően Mauricio Pochettino menedzser átkozhatta döntését, miszerint Alderweireld helyett Vertonghen kezdjen a védelemben. A belga védő ugyanis fejfölé emelt kézzel ütött a labdába a tizenhatosan belül, amiért természetesen járt a büntető. Pierre-Emerick Aubameyang értékesítette a vitathatatlan tizenegyest. A 30. percig tartott azonban csak az „Ágyúsok” öröme, lévén Eric Dier csúsztatott bele az idén még góltalan Christian Eriksen szabadrúgásába. A válogatott védő undorító módon hergelte a gólját követően a hazai drukkereket, a feszült rangadón ez kis híján órisái botrányhoz vezetett. Vicces volt, amikor a Spíler TV stúdiójában az ezt tutyimutyi módon lereagáló Dean bírót dicsérték a „szakértők”…
Vissza a meccshez, amelyen a szünetre már Spurs-előnnyel vonultak a felek. Ahogy utaltunk rá, a dél-koreai sorkatonai szolgálattol megmenkült Szon homorított egy nagyot, Mike Dean pedig becsülettel meg is ette ezt. A büntetőt Harry Kane váltotta gólra.

A második játékrészben viszont már csak Arsenal-találatnak örülhetett a nagyérdemű. A ma is nagyszerű Aubameyang akcióból köszönt be ismét, majd a csereként beállt Lacazette is felírta magát a gólszerzők közé, akárcsak az idény nagy felfedezettjének tekinthető Lucas Torreira is.

A hajrában második sárgával még a borzasztóan teljesítő Jan Vertonghen jutott a kiállítás sorsára. A Spurs ezzel a zakóval éppen a negyedik helyre felugró Arsenal mögé került.

Arsenal – Tottenham Hotspur 4-2 (1-2)
Helyszín: Emirates Stadium (London); Vezette: Mike Dean
Gólszerzők: Aubameyang (10.-büntetőből, 56.), Lacazette (74.), Torreira (77.), ill. Dier (30.), Kane (34.-b.)
Kiállítva: ill. Vertonghen (85. perc)