Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb kontinenstornát rendezhet Magyarország! – hivatalos

Az Európai labdarúgó-szövetség (UEFA) hétfői ülésén hivatalos formában bejelentették, hogy a 2021-es U21-es Európa-bajnokságot Magyarország és Szlovénia rendezheti meg közösen.

A 2021 júniusában rendezendő korosztályos Európa-bajnokság mérkőzéseire hat helyszínen, a tervek szerint Székesfehérváron, Szombathelyen és Budapesten, valamint Celjében, Ljubljanában és Mariborban kerül sor. A tornára 12 csapat jut ki, de a magyar és a szlovén válogatott a házigazda jogán automatikus résztvevője a kontinenstornának, így a mieink nem vesznek részt a jövő ősszel induló selejtezősorozatban.

A 2019-es U21-es Eb-t Olaszország és San Marinóban bonyolítják le jövő nyáron, melyre a magyar korosztályos válogatott nem jutott ki.

A 2021-es kontinensviadal nyitó mérkőzését Ljubljanában, a döntőjét Budapesten rendezik.

Mint ismeretes, Magyarországon 2019-ben a Groupama Arénában női Bajnokok Ligája-döntőt, 2020-ban az új Puskás Ferenc Stadionban Európa-bajnoki mérkőzéseket rendeznek, így az U21-es Eb-vel kiegészülve hazánk egymást követő három évben is rangos eseménynek adhat otthont, ami bizony nem akármekkora sportdiplomáciai sikernek számít.