Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Japán: brazil sztár érkezhet a ligába

Új trend van kibontakozóban: újra népszerű a japán bajnokság. Még ha nem is tartozik a világ élmezőnyébe, az új kultúrára, és a kiemelkedő fizetésre érzékeny játékosok mostanság bizony szívesen igazolnak a Japánba. Most egy korábbi brazil válogatott gólvágó van soron.

Természetesen nem a karrierjük csúcsán lévő nemzetközi sztárok igazolnak a J-League-be, hanem sokkal inkább az európai topfutballba belecsömörlött csillagok. Ilyen volt az idei évben Andres Iniesta (Vissel Kobe) és Fernando Torres (Sagan Tosu) is. A brazil játékosok pedig mindig is szívesen igazoltak a japán bajnokságba, ahol még a legkevésbé ismert légióst is rajongva ünnepelték a helyi fanatikusok. Ezt a kontingenst fogja gazdagítani Leandro Damiao is.

A 29 esztendős Damiao a Santos tulajdona, ám jelenleg az Internacional kölcsönjátékosa. Ám előbbinél nem tartanak rá igényt, míg utóbbinál nem sikerült megegyeznie a részletekről. Sőt, az Internél elárulták, hogy Damiao egy anyagilag nehezen elutasítható ajánlatot kapott egy japán klubtól. Konkrét csapatnév viszont egyelőre nem ismert, ám mi az Iniesta-féle Visselre tippelünk.

Damiao egyszer megpróbálkozott az európai kalanddal is, ám 2016 tavaszán nem sikerült az áttörés a spanyol Real Betis-nél. A brazil csatár 2011 és 2013 között szerepelt hazája válogatottjában, ám végül nem került be a 2014-es világbajnoki keretbe.