Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a Man. United megbízott menedzsere, vagy mégsem?! – sajtóhír

José Mourinho tegnapi kirúgása óta folyamatosan égnek a vonalak az angol sportsajtóban, hogy ki lesz a Manchester United új menedzsere, ezúttal pedig éppen “Vörös Ördögök” adtak melegágyat egy pletykának…

Számtalan szemfüles angol forrás, köztük például a BBC Sport számolt be róla, hogy a Manchester United honlapja a tegnap esti órákban Ole Gunnar Solksjaert már “megbízott menedzserként” aposztrofálta egy bejegyzésben, melyet – hivatalos bejelentés hiányában – néhány perccel később módosítottak.

Ennek ellenére a legtöbb helyi lap teljesen elképzelhetőnek tartja, hogy a 45 éves norvég trénert fogják kinevezni a szezon végéig a Manchester United menedzserének, mivel nagyobb nevű szakember idény közben megszerzésére kevesebb esély mutatkozhat.

Solksjaer annak idején játékosként 1996-tól 2007-ig szerepelt az Old Traffordon, Sir Alex Ferguson kezei alatt a “babaarcú orrgyilkosként” elhíresült támadó 126 gólt szerzett a “Vörös Ördögök” szerelésében, mind közül a legemlékezetesebb az 1999-es, barcelonai Bajnokok Ligája-döntőben szerzett 93. perces győztes találata volt a Bayern München ellen.

Visszavonulását követően 2008 és 2011 között a United tartalékcsapatát edzette, majd két ízben is hazájában, a norvég Molde együttesénél próbálkozott, jelenleg is 2015 óta az általa aktív pályafutása során is szolgált csapat vezetőedzője.

Az általános vélekedés szerint megbízottként Solksjaer lehet a favorit a MU menedzseri székére, jövő nyáron pedig egy sokkal nagyobb nevű menedzser kinevezésén dolgozhatnak, mint például Maurio Pochettino…