Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hétgólos karácsonyi őrület Skóciában – VIDEÓ

A Karácsony második napján rendezett skót bajnoki forduló (Premiership) kétségkívül legizgalmasabb összecsapását a bajnoki címvédő és aktuális éllovas Celtic Glasgow csapata játszotta idegenben…

Az egyik legnagyobb skót együttes őrületes mérkőzést tett oda a fa alá (és a nagyérdemű elé) a Boxing Dayen, miután 4-3-ra nyert meg egy rendkívül fordulatos mérkőzést a harmadik helyről most visszacsúszó Aberdeen otthonában. A Brendan Rodgers által irányított zöld-fehérek 1-0-ra, 2-1-re és 4-2-re is vezettek már a mérkőzés folyamán, a házigazda kétszer egyenlíteni tudott, harmadszor viszont már “csak” a szépítésre futotta erejükből, így Scott Sinclair mesterhármasa végül három pontot ért a Celtic javára.

Ráadásul ezzel a győzelemmel növelni is tudták előnyüket a mai napon pontot vesztő ősi rivális Rangers elleni versenyfutásban a skót táblázat élén, ugyanis Bogdán Ádám egy héttel az előző Rangers elleni pontmentés után ezúttal is remekelt és tevékeny részt vállalt abból, hogy a nyolcadik helyen álló Hibernian ismét pontot tudott szerezni Steven Gerrard csapata ellen egy 1-1-es döntetlen formájában.

Aberdeen – Celtic Glasgow 3-4 (1-1)
Gólszerzők: May (24. – büntetőből), Cosgrow (83. – büntetőből), Ferguson (90.) ill. S. Sinclair (6., 76., 88.), Edouard (86.)

Glasgow Rangers – Hibernian 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Morelos (25.) ill. McGregor (86.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye