Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Solskjaer irányításával szárnyal a United! – videóval

Az angol foci szerelmesei az új esztendő második napján sem maradtak csúcsfoci nélkül, ugyanis a Premier League szokásos menetrendjében újabb fordulót rendeztek meg. A norvég Ole Gunnar Solskjaer irányítása alatt biztató formát produkáló vörös ördögök ezúttal idegenben a szarkák otthonában léptek pályára.

A manchesteri folytatta offenzív támadófociját Solskjaer irányítása alatt és már a találkozó elején komoly helyzeteket dolgoztak ki a vörös ördögök. A harmadik perc végén az utóbbi mérkőzéseken remek formába lendülő Pogba jelentkezett egy lövéssel majd a 8.perc végén Rashford szabadrúgását hárította Dúbravka. Az első negyedóra végén a hazaiak a United védelmének megingásait kihasználva többször is helyzetbe kerültek, de Atsu ezeket nem tudta gólra váltani. A folytatásban is a vendégek uralták a mérkőzést előbb Rashford puskázott el nagy lehetőséget majd az első félóra végén Paul Pogba durrantott a kapu mellé. Az első játékrész hajrája komolyabb lehetőség és gól nélkül zárult.

Fordulást követően  a vörös ördögök tovább ostromolták a hazaiak kapuját, a mérkőzés 50.percében Rashford nem találta el a kaput ígéretes helyzetből, majd a hazaiak támadóját Lindelöf büntetőgyanús szituációban állította meg, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. A 64.percben Rashford pontrúgása után Dúbravka hibázott, miután kiejtette a labdát amit a csereként beálló Lukaku szinte azonnal gólra váltott. A hajrában is Solskjaer legénysége domináltak és tíz perccel a vége előtt a két csere Lukaku és Aléxis Sánchez készítette elő a második gólt Rashfordnak, akinek már csak hálóba kellett pofoznia a játékszert. Újabb magabiztos győzelmével a Manchester United tovább zárkózik a riválisokra és immáron csupán három pont választja el a tabella ötödik helyén álló Arsenal együttesétől.

Newcastle United – Manchester United 0-2 (0-1)
Sports Direct Arena, Newcastle v.: Marriner
Gólszerzők: Lukaku (64.), Rashford (80.)
Sárga lapok: Lascelles (28.) ill. Lindelöf (47.), Shaw (75.)
Kiállítás: