Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpool: Elég lehet a 4 pontos előny a PL-ben?

Az angol Premier League legnagyobb esélyese a holland sztáredző, Luis van Gaal szerint továbbra is a Liverpool. LVG el is árulta miért gondolja így.

(Kép: as.com)

LVG elsősorban Jürgen Klopp munkásságát méltatta, és szerinte a Liverpool City elleni veresége közel sem biztos, hogy fordulópont lehet a bajnoki címért folytatott versenyfutást tekintve.

“Klopp elől és hátul egyaránt igazi harci gépezetté formálta a Liverpool. Ha egy csapatra kellene fogadnom Angliából, aki bajnok lehet, rájuk voksolnék!” – Idézi van Gaalt a Daily Mirror.

“Nem Liverpoolé a legnagyobb költségvetés, még csak a legjobb játékosok sem feltétlenül náluk futballoznak. Mindez a City-re igaz. Talán ez is lehet Guardiola nagy problémája. A City főleg a támadójátékra koncentrál, csúcsminőséget is képvisel. Viszont elnézve a védekezésüket, már egészen mást mondhatunk. Néha borzasztóak tudnak lenni. Nos, a Liverpoolra ez nem igaz, sokkal komplettebb csapat!” – Folytatta LVG, aki szerint a legfőbb különbség Guardiola City-je és Klopp Liverpoolja között a következő:

“Elképesztő az az elképzelés, ahogyan a City futballozik, viszont az igazi küzdőszellem hiányzik belőlük. Félre ne értsenek, szeretem őket nézni. Számomra mégis az az igazán fantasztikus, ahogyan Klopp megszervezte minden téren ezt a Liverpoolt!”