Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi ismét elképesztő rekordot állított fel!

Az FC Barcelona tegnapi magabiztos győzelme alkalmával Lionel Messi ismét történelmet írt, bár Luis Suárez két gólt szerzett, az argentin zseni pedig “csak” egyet…

Az a bizonyos találat Lionel Messi 400. gólja volt a spanyol bajnokságban, korábban pedig a La Liga történetében soha senki nem volt képes erre a mérföldkőre, így az ötszörös Aranylabdás argentin klasszis ismét beírta magát a spanyol futball históriás könyveibe.

Messi ezzel olyan szintet ért el egymaga, melyet a La Liga történetében 29 csapat sem tudott, vagyis ennyi klub nem jutott el annyi gólig a spanyol első osztályú pontvadászatban, mint a Dél-amerikai csatár.

Messi ezidáig 37 csapat ellen talált be a La Ligában, erre pedig szintén senki más nem volt képes.

A legtöbb gólját a ligában egyébiránt a Sevilla ellen szerezte – az andalúz klub ellen 24 alkalommal szerepelt bajnokin, melyek során elképesztő, 25 találatot tudott jegyezni.

A katalánok legendája 400. spanyol bajnoki góljával a második olyan játékos lett Cristiano Ronaldo után, aki európai topligákat tekintve eljutott ilyen szintre. A portugál kiválóság a Premier League-ben, a La Ligában és a Serie A-ban együttvéve eddig 409 találatot szerzett. Ugyanakkor Messi 63 meccsel korábban jutott el 400 bajnoki találatig, hiszen Ronaldo számára ehhez 507 mérkőzésre volt szükség. A Barca csapatkapitánya mögött a La Liga második legtöbb gólját szerző játékos CR7 311 találattal, melyhez 292 mérkőzésre volt szüksége, míg a portugált a dobogó harmadik fokán Telmo Zarra (Athletic Club) követi, aki 251 alkalommal volt eredményes a spanyol élvonalban.

A 31 éves klasszis az első találatát 2005. május 1-jén szerezte a spanyol pontvadászatban, azóta 435 mérkőzés alatt érte el a 400 gólos álomhatárt, miközben legeredményesebb idényében 50 gólig jutott, míg a jelenleg futó kiírás során 17 meccsen 17 találat a mérlege.

Annak ellenére, hogy az elmúlt évi Aranylabda-választáson csak az ötödik helyen számoltak vele, Messi azóta is gyakorlatilag hétről hétre bizonyítja, hogy a valaha volt legnagyobbak között van a helye, és ezekkel a számokkal rendszerint történelmet is tud írni.