Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz Szuperkupa: Ronaldo gólja döntött, a Juventus hódította el a trófeát! – videóval

A Juventus Szaúd-Arábiában szállt harcba az Olasz Szuperkupa elhódításáért az AC Milan csapatával szemben. Az olasz bajnoki éllovas Juventus diadalmaskodott végül, amely szűken, egy góllal tudott nyerni Cristiano Ronaldo révén!

Ronaldo döntött a Juventus javára a Szaúd-Arábiában megrendezett Olasz Szuperkupa-meccsen a Milan ellen! (forrás: twitter.com/juventusfc)

A Juventus és az AC Milan részvételével rendezték meg ma este az Olasz Szuperkupát, annak a két klubnak az egymás elleni találkozójával, melyek a legtöbb győzelmet aratták már a trófeáért folyó harcban, ugyanis mindkét együttes 7-7 alkalommal hódította el a serleget. A találkozó az előző szezon bajnokának és kupagyőztesének összecsapása, melyet 1988 óta rendeznek meg. Ugyanakkor az előző szezonban az Olasz Kupát pont a Milannal szemben hódította el a Juventus, így nem kupagyőztesként, hanem másodikként szerepelt a mai meccsen a milánói gárda, ugyanis a bajnokságban is a torinói csapat diadalmaskodott. Az utóbbi években is többször rendezték már meg külföldön az Olasz Szuperkupa-mérkőzéseket, és ez most is így volt, ugyanis Szaúd-Arábiában a King Abdullah Sport City-ben, Dzsidda városában mérkőzött meg a két rivális együttes. A találkozó esélyese a torinói regnáló bajnok, a Juventus volt, az pedig már jóval korábban kiderült, hogy nem lesz címvédés, ugyanis legutóbb a római Lazio csapata hódította el a győztesnek járó trófeát.

A Juventus kis híján a 17. percben megszerezte a vezetést, de Cancelo lövése épphogy elment a jobb kapufa mellett. A 25. percben a túloldalon Castillejo talált volna be, de próbálkozása fölé ment. A 35. minutumban Matuidi vette be a milánóiak kapuját, azonban les miatt nem adták meg a Juventus gólját. A 43. percben Ronaldo villant volna, de lövése ígéretes volt ugyan, de nem akadt be a Milan kapujába. Az első játékrész hosszabbításának első percében a Milan szerezhetett volna vezetést, de Calhanoglu lövését védeni tudta Szczesny. Mezőnyben a torinói gárda uralta a játékot az első félidőben, ám kaput találó lövése a lesgólon kívül nem volt, míg a milánói alakulat is csupán egyszer talált kaput az első félidőben.

A második félidő elején hamar gól születhetett volna, azonban a Milan részéről Cutrone lökete a felső lécen csattant a 48. percben! Az 59. perc legelejéhez érve a Juventus Ronaldo révén talált volna be, de Donnarumma ki tudta öklözni a labdát. A 61. percben már a túloldalon Calhanoglu lőtt volna távolról, kb. 22 méterről gólt, de lökete mellé ment. Ugyanabban a percben, a 61. minutumban viszont megtört a jég, megszületett a meccs első gólja, melyet a Juventus szerzett Ronaldo révén! A portugál klasszis fejjel volt eredményes Pjanic beadását követően (1-0)! A 68. percben úgy tűnt, kétgólosra növeli előnyét a Juventus, amikor Dybala és Matuidi szép összjátéka után előbbi talált a kapuba, ám les miatt nem volt érvényes ez a gól. A 74. minutumban a Milan még nehezebb helyzetbe került, amikor is Kessie belépőjét követően piros lapot mutatott fel neki a játékvezető, ezzel emberhátrányba került Gattuso alakulata! A rendes játékidő leteltével ötperces hosszabbítás következett. A 91. perc végén Ronaldo duplázhatta volna meg saját és csapata góljainak a számát, de lövését Donnarumma hárította. Gól viszont már így sem született a ráadás során, hiába ment előre az egyenlítésért a Milan, a 31. alkalommal megrendezett Olasz Szuperkupa-mérkőzést a Juventus nyerte meg, amely ezzel immár egyedüli rekorderként 8. alkalommal hódította el a trófeát!

Olasz Szuperkupa
Juventus – AC Milan • 1-0 (0-0)
Helyszín: King Abdullah Sport City, Dzsidda. Vezette: Luca Banti
Gólszerzők: Cristiano Ronaldo (61.), ill.
Sárga lapok: Alex Sandro (26.), Pjanic (44.), Dybala (90+4.), ill. Calhanoglu (21.), Castillejo (45+1.), Calabria (82.), Rodriguez (88.)
Kiállítás: – , ill. Kessie (74.)

Juventus: Szczesny – Bonucci, Chiellini, Alex Sandro – Bentancur (Bernardeschi, 86.), Pjanic (Emre Can, 65.), Matuidi – Douglas Costa (Khedira, 89.), Dybala, Cristiano Ronaldo. Vezetőedző: Massimiliano Allegri

AC Milan: Donnarumma – Calabria, Zapata, Romagnoli, Rodriguez – Kessie, Bakayoko, Paqueta (Borini, 71.) – Castillejo (Higuaín, 71.), Cutrone (Conti, 79.), Calhanoglu. Vezetőedző: Gennaro Gattuso