Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Anglia: felbontják a klublegenda szerződését – sajtóhír

Angol lapértesülések szerint az angol másodosztályban (Championship) a feljutó helyek üldöző Middlesbrough együttese nem mindennapi okokból készül szerződést bontani egykori válogatott játékosával…

A Mirror beszámolói szerint a Middlesbrough csapata rövidesen felbontja Stewart Downing érvényes szerződését a klubbal, miután nem tudják finanszírozni a rutinos szélső számára egykor beígért anyagi juttatásokat.

A 34 éves Downing a Boro saját nevelésű futballistájaként, első ízben 2009-ig erősítette a csapatot, megjárta a Sunderland, az Aston Villa, a Liverpool és a West Ham United csapatait, majd 2015. nyarán azzal a feltétellel tért vissza egykori klubjához, hogy heti 35 ezer fontot fog keresni, és amennyiben eléri a 150 lejátszott mérkőzést, automatikusan jelentősen megemelkedik a gázsija.

Csakhogy a kiadásokat mérsékelni kívánó Boro vezetősége a három és fél évvel ezelőtt jelzett emelést nem tudja garantálni számára, így 149 mérkőzés után máris parkolópályára helyezték és a szerződésbontásra készülnek.

Downing fénykorában, 2005 és 2014 között 35 mérkőzést játszott az angol válogatottban is.