Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Holland válogatott védőt igazolt a Celta Vigo – hivatalos

A spanyol élvonalban (La Liga) egyelőre várakozáson alul szereplő Celta Vigo csapata a védelem erősítése érdekében jelentett be egy nemzetközi átigazolást a keddi napon…

A galíciai gárda vételi opcióval kölcsönvette az angol bajnokságban (Premier League) érdekelt Southampton holland védőjét, Wesley Hoedt játékjogát az aktuális idény végéig, s egy meg nem nevezett összegért cserébe nyáron véglegesen is megvásárolhatják őt.

A 24 éves holland válogatott hátvéd éppen a második szezonját töltötte a “Szenteknél”, az aktuális idényben 13 mérkőzésen szerepelt, de az új tréner, Ralph Hasenhuttl kinevezése óta kevesebb lehetőség jutott számára. Hoedt Anglia előtt két évet eltöltött Olaszországban is, a Lazio alkalmazásában, hazájában pedig az AZ Alkmaar futballistája volt.

Hoedt aktuális piaci értéke 15 millió euró a Transfermarkt oldala szerint, szüksége is lesz rá a Celta Vigónak, mert az elmúlt években sokkal jobban muzsikáló csapat jelenleg csak az utolsó bennmaradást érő, 17. pozícióban tartózkodik a 20 csapatos spanyol mezőnyben.