Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rangadón szerzett pontot a Milan, kiütéssel győzött a Sampdoria! – videóval

A Serie A, vagyis az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának szombati játéknapjának esti meccsén Milánóban rendeztek rangadót, ahol az AC Milan vendége a Napoli csapata volt. A vendégek mellett szóltak valamelyest az esélyek, végül azonban döntetlennel zárult a találkozó, melyen a hazaiak új szerzeménye, Piatek is bemutatkozott! Két meccset rendeztek még a játéknapon, ezek közül egyiken Quagliarella rekordot ért be, és remekelt, klubja, a Sampdoria pedig kiütéses sikert aratott, míg a nap, egyben a forduló nyitómeccsén sima Sassuolo-siker született!

Piatek a Napoli elleni rangadón mutatkozott be az AC Milan színeiben (forrás: twitter.com/acmilan)

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának első játéknapján, szombaton este nagy rangadót rendeztek meg Milánó városában, ahol az AC Milan vendége a Napoli csapata volt.

Már a 6. percben megszülethetett volna a meccs első gólja, de Insigne labdáját Callejón nem tudta gólra váltani, ugyanis Donnarumma nagyot mentett a Napoli játékosának lövésénél! Három perccel később a túloldalon Suso próbálkozott 16 méterről, de lapos középre tartó lövése Ospina zsákmánya lett. A következő, 10. minutumban is a milánói csapat próbálkozott azzal, hogy gólt szerezzen, viszont Paqueta passzát követően Cutrone labdája az oldalhálóban landolt. A 15. percben a nápolyi együttes alapembere, Insigne villant, aki tizenhét méterről tekerte volna be a labdát, de a játékszer mellé szállt. Ezt követően a 35. percig nem igazán alakultak ki helyzetek, de akkor vendég részről Zielinski 20 méteres lökete ment a milánói kapu mellé. A félidő hajrájához közeledve, a 41. percben a hazaiak előtt adódott lehetőség, azonban Suso passza után Paqueta 16 méterről leadott lövése elkerülte a nápolyiak kapuját. Az első félidő végén egyperces ráadás következett, de az sem hozott gólt, így a meccs szünetéhez érve 0-0 volt az eredmény.

A fordulást követően kevéssel előnybe kerülhetett volna a Milan Calhanoglu és Paqueta szép összjátéka után, amikor utóbbi lőtt kapura, de a vendégek hálóőre védeni tudott. A 64. percben már a nápolyi klub veszélyeztetett Milik révén, de a lengyel középre irányuló lövését kivédte Donnarumma. A 69. minitumban is Milik villant, ekkor fejjel Insigne ívelése után, de ismét hárítani tudott a hazaiak kapusa. Nem sokkal ezután, a 71. percben bemutatkozott a Milan új szerzeménye, a Genoa csapatától leigazolt fiatal lengyel gólvágó, Piatek, aki Cutrone helyét vette át. A 78. percben gólpasszal mutatkozott volna be új csapatában Piatek, de a szöglet után fejjel letett labdáját Mussachio közeli kapáslövése nyomán Ospina nagy védése követte! A 84. minutumban a Napoli villant Zielinski révén, akinek 18 méterről leadott kapáslövése kevéssel ment mellé! Három perccel ezután is Zielinski került nagy helyzetbe, aki eldönthette volna a meccset, de a lengyel lövése Donnarumma kezei közé érkezett! A rendes játékidő leteltével 6 perces hosszabbítás következett, a 93. percben pedig vendég részről Ruiz kezezés miatt kapta meg második sárga lapját, így emberhátrányban fejezte be a meccset a Napoli. Végül gól nem született a meccsen, de helyzetekben nem volt hiány, Piatek pedig bemutatkozott a Milan színeiben, klubja pedig fontos pontot szerzett a Napoli ellen! A milánóiak ezzel maradtak a 4. helyen, míg a nápolyiak a 2. pozícióban.

Serie A, 21. forduló
AC Milan – Napoli • 0-0
Helyszín: San Siro, Milánó. Vezette: Daniele Doveri
Gólszerzők:
Sárga lapok: Cutrone (17.), ill. Ruiz (18.)
Kiállítás: – , ill. Ruiz (90+3.)

AC Milan: Donnarumma – Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez – Kessié, Bakayoko, Paquetá (Borini, 69.) – Suso, Cutrone (Piatek, 71.), Calhanoglu (Laxalt, 90.). Vezetőedző: Gennaro Gattuso

Napoli: Ospina – Malcuit, Raúl Albiol, Koulibaly, Mário Rui (Gulam, 72.) – Callejón, Fabián Ruiz, Zielinski, Insigne (Unasz, 88.) – Mertens (Verdi, 80.), Milik. Vezetőedző: Carlo Ancelotti


Quagliarella zseniálisan játszott csapata sima győzelme alkalmával, ugyanis két gólt is szerzett és egy gólpasszt is kiosztott, ezen felül pedig beért egy rekordot! (forrás: twitter.com/sampdoria)

A nap második meccsén a genovai Sampdoria csapata esélyesként látta vendégül az Udinese gárdáját.

A mérkőzés első fontosabb eseménye a 31. percben jött el, amikor Behrami megmozdulása nyomán tizenegyest adott a hazaiak javára Davide Massa játékvezető. A labda mögé a Sampdoria veterán gólvágója, Quagliarella állt oda, és értékesítette is a tizenegyest a 33. percben! Quagliarella ezzel zsinórban 11. bajnokiján talált be, és ezzel beállította Gabriel Bautista rekordját (1-0)! Három perccel ezután duplázhatott is volna Quagliarella, azonban löketét ezúttal sikerült hárítania Musso kapusnak. Az első játékrészben több gól nem esett, így hazai előnnyel mehettek pihenni a játékosok.

A második félidőből tíz perc telt el, de újból tizenegyeshez jutott a hazai gárda, ugyanis az 55. percben Okopu kézzel ért a labdához. Az újabb büntetőt ismét Quagliarella végezte el, és a 35 éves olasz ezúttal is betalált, így az 56. percben már kettővel vezetett a Sampdoria (2-0)! A 68. percben újabb találat született, melyet ismét a hazaiak szereztek! Ekkor Saponara hozta nagy helyzetbe Linettyt, utóbbi pedig gólra is váltotta a nagyszerű passzt (3-0)! A találkozó már lényegében eldőlt, de a remeklő Quagliarella még rátett maga és csapata nagyszerű teljesítményére egy lapáttal, amikor gólpasszt is kiosztott! A hazaiak harmadik gólját követően 10 perccel Quagliarella középre tett labdáját Gabbiadini juttatta a kapuba (4-0)! Ezzel abszolút eldőlt a találkozó, melyen kiütéses sikert aratott a genovai Sampdoria csapata, amely ezzel pedig ha csak ideiglenesen is, de feljött a tabella 5., Európa-liga csoportkört érő helyére, míg ezzel szemben az Udinese a 15. pozíciót foglalja el, jelenleg 4 ponttal a kieső zóna előtt állva!

Sampdoria – Udinese • 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Quagliarella (33., 56. – mindkettőt büntetőből), Linetty (68.), Gabbiadini (78.), ill.


A játéknap, egyben a forduló legelső meccsén a Sassuolo a Cagliari csapatát fogadta, és valamelyest a hazai csapat volt az esélyesebb.

A találkozó 9. percében már meg is született az első gól, melyet a Sassuolo szerzett, amikor is a vendégek kapusa, Cragno által kivédett labda Locatelli elé került, aki a kapuba juttatta a játékszert (1-0)! A 15. percben meg is duplázhatta volna előnyét a hazai csapat, ám Cragno nagy védést mutatott be Bourabia kapura tartó, ígéretes szabadrúgásánál. A 40. percben Pavoletti pedig egyenlíthetett volna, de a Cagliari játékosának próbálkozását kivédte a hazaiak kapusa, Consigli. Majd a félidő végén tizenegyest kapott a hazai csapat, miután a játékvezető, Massimiliano Irrati a videóbíró segítségét igénybe véve úgy döntött, hogy Djuricicset szabálytalanul állították meg a vendégek tizenhatosán belül. A tizenegyest Babacar végezte el a szünet előtti hosszabbítás 4. percében, és gólra is váltotta a büntetőt, így kétgólos hazai előnnyel ért véget az első játékrész (2-0)!

A fordulást követően is inkább a félidő vége lett az izgalmasabb, eseménydúsabb. A 85. percben Boga révén találhatott volna be újra a Sassuolo, de Cragno nagyot védett, ám két perccel később már ő sem tudott hárítani, amikor Duncan passza után Matri lövése kapura ment, és be is akadt (3-0)! Végül tehát sima, háromgólos sikert aratott hazai pályán a Sassuolo csapata, amely jelenleg a 9. helyen áll, de még többen is előzhetik ebben a fordulóban, míg a Cagliari a 13. pozíciót foglalja el, de az ezúttal vendégként fellépő klubot is előzhetik ebben a körben.

Sassuolo – Cagliari • 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Locatelli (9.), Babacar (45+4. – büntetőből), Matri (87.), ill.