Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Toornstra vezérletével a Feyenoord hatot vágott az Ajaxnak! – videóval

A holland élvonalbeli bajnokság (Eredivisie) 19.fordulójában igazi csúcsrangadót rendeztek, miután a Feyenoord és a nagy rivális a bajnoki címre hajtó Ajax Amszedam feszült egymásnak Rotterdamban.

Elképesztő hangulatban indult útjára a labda a teltházas rotterdami De Kuip-ban ahol a Feyenoord és az amszterdami Ajax feszült egymásnak. A találkozó első góljára nem is kellett sokat várni, a 8.percben egy ígéretes helyről végezhetett szabadrúgást az Ajax, Schöne számára pedig ez már ziccernek volt mondható a dán középpályás ezúttal sem okozott csalódást szurkolóinak és parádésan tekert a jobb felső sarokba megszerezve a vezetést a vendégeknek. A hazaiak válasza nem váratott sokat magára, ugyanis a nyolc perccel az amszterdmai gólt követően Berghuis szerencsés passza után Toornstra egalizált. Az első félóra végén a rotterdami együttes már előnyben volt, ezúttal Toornstra adta  gólpasszt Berghuis-nak, akiről az Ajax védői csúnyán megfeledkeztek és megszerezte a vezetést a Feyenoordnak. Két perccel később érkezett is az Ajax válasza, miután az első amsztedami lövés még elakadt a blokkban, de Ziyech bombája utat talált Vermeer hálójában. De ezzel még korántsem volt vége mindenek, a három perccel az  első játékrész vége előtt Toornstra második gólpasszát Van Persie váltotta gólra. A Feyenoord ezzel 3-2-es előnnyel mehetett szünetre.

A hazai együttes a fordulás után sem vett vissza és az 56.percben Berghuis centerezése után Van Persie megszerezte a Feyenoord negyedik és önmaga második találatát is. Negyedórával a vége előtt a hazai együttes egy kontra után 5-2-re módosította az eredményt Vilhena góljával, a mérkőzés egyik legjobbja Toornstra harmadik gólpassza után. Ezzel azonban a hazai gólzápor nem ért véget, ugyanis a csereként beálló marokkói középpályás egy perccel pályára lépését követően góllal hálálta meg edzője bizalmát és beállította a 6-2-es végeredményt. Ezzel az Ajax lépéshátrányba került a másik nagy rivális a PSV együttesével szemben és öt pontra nőtt az amszterdami együttes hátránya.

Feyenoord – Ajax Amsztedam 6-2 (3-2)
De Kuip, Rotterdam, v.: Makkelie
Gólszerzők: Toornstra (16.), Berghuis (31.), Van Persie (42., 56.), Vilhena (75.), Ayoub (83.) ill. Schöne (8.), Ziyech (33.)
Sárga lapok: 
Kiállítás: